Κόσμος

Ισημερινός: Μοντέλο δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε εστιατόριο

Πρώην διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία του Ισημερινού δολοφονήθηκε από δύο ενόπλους μέρα μεσημέρι σε εστιατόριο, μερικούς μήνες αφότου το όνομά της είχε συνδεθεί με διαβόητο εγκληματία.

Το σοκαριστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης δείχνει την 23χρονη Λάντι Πάραγκα Γκοϊμπούρο να συνομιλεί με έναν άνδρα μέσα σε ένα εστιατόριο στην πόλη Κεβέντο την περασμένη Κυριακή. Ξαφνικά, δύο άνδρες με κουκούλα μπαίνουν μέσα: ο ένας από αυτούς πλησιάζει γρήγορα και πυροβολεί την Πάραγκα αλλά και τον άνδρα με τον οποίο μιλούσε, ενώ ο άλλος παραμένει δίπλα στην πόρτα για να κρατάει τσίλιες. Τα δύο θύματα πέφτουν αιμόφυρτα στο έδαφος και οι δράστες φεύγουν τρέχοντας.

 

Το μοντέλο, είχε εκπροσωπήσει την επαρχία Los Rios στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Ισημερινός» το 2022. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Ecuavisa, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε ταξιδέψει στο Κεβέντο για να παραστεί σε έναν γάμο. Η Πάραγκα, είχε πάνω από ένα εκατομμύριο ακόλουθους στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τη δική της σειρά αθλητικών ρούχων.  Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρέθηκε  τον Δεκέμβριο εξαιτίας της αναφοράς του ονόματός της σε συνομιλία μεταξύ του -νεκρού πλέον – διακινητή ναρκωτικών Λεάντρο Νορέρο και του λογιστή του, Χελίβε Ανγκούλο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του Ανγκούλο, οι εισαγγελείς αποκάλυψαν ότι ο Νορέρο είχε παρακαλέσει τον λογιστή του σε ένα μήνυμα το 2022 να τον βοηθήσει να κρατήσει κρυφή τη σχέση του με τη νεαρή καλλονή, αφού εκείνος τον ενημέρωσε ότι η αστυνομία τον είχε ρωτήσει σχετικά. «Αν η γυναίκα μου ανακαλύψει οτιδήποτε σχετικά με εκείνη, την έβαψα. Φίλε μου, το όνομά της δεν μπορεί να μαθευτεί πουθενά. Διαφορετικά, ο κόσμος μου θα καταρρεύσει», έγραφε στο μήνυμά του ο εγκληματίας, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στη φυλακή  έξι μήνες μετά τον εγκλεισμό του.

Η  Πάραγκα βρέθηκε στο μικροσκόπιο του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα αλλά  δεν της ασκήθηκε ποτέ δίωξη για κάποιο έγκλημα ούτε είχε μιλήσει ποτέ δημόσια σχετικά με την υπόθεση ή τη σχέση της με τον αρχηγό της συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά.

Στην τελευταία ανάρτηση που ανέβασε στο Instagram την Τετάρτη από την παραλία, η Πάραγκα έγραφε: «Ο κόσμος είναι μια ηχώ, σου δίνει πίσω ότι στέλνεις σε αυτόν».

Οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τη δολοφονία.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-30 09:31:13

Back to top button