Κόσμος

«Θυμωμένος» με τον Πούτιν ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα, Κυριακή 30 Μαρτίου, ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς 25% με 50% στο ρωσικό πετρέλαιο αν αντιληφθεί ότι η Μόσχα εμποδίζει τις προσπάθειές του για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο told NBC, ο Τραμπ δήλωσε «πολύ θυμωμένος» με την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της ηγεσίας Ζελένσκι από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είπε ακόμη ότι σκοπεύει να μιλήσει με τον Πούτιν αυτή την εβδομάδα.

Τον εκνευρισμό του Τραμπ φαίνεται πως προκάλεσε το γεγονός ότι ο Πούτιν ζήτησε την Παρασκευή, 28 Μαρτίου, να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση στην Ουκρανία, η οποία θα μπορούσε ουσιαστικά να εκδιώξει τον Ζελένσκι.

«Εάν η Ρωσία και εγώ δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε μια συμφωνία για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία και εάν πιστεύω ότι φταίει η Μόσχα – που μπορεί να μην γίνει αυτό – αλλά εάν πιστεύω ότι φταίει η Ρωσία, θα επιβάλω πρόσθετους δασμούς στο πετρέλαιο, σε όλο το πετρέλαιο που εξάγεται από τη χώρα», δήλωσε ο Τραμπ.

«Αυτό θα σημαίνει ότι αν αγοράζετε πετρέλαιο από τη Ρωσία, δεν θα μπορείτε να κάνετε δουλείες στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ. «Θα υπάρξει δασμός 25% σε όλο το πετρέλαιο, ένας δασμός 25 έως 50 μονάδων σε όλο το πετρέλαιο».


Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-30 18:02:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button