Κόσμος

Θρίλερ με τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ – Αναφορές ότι τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε στη Γάζα

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το βράδυ της Κυριακής (22.09.24) ότι τραυματίστηκε σοβαρά ή σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, με τις πληροφορίες να μην επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής από κάποια επίσημη πηγή. 

Οι αναφορές από διάφορες πηγές, τις οποίες επικαλούνται ισραηλινά ΜΜΕ διίστανται, ωστόσο πηγές του IDF διευκρινίζουν ότι δεν υπήρχε σε εξέλιξη συγκεκριμένη επιχείρηση για την «εξουδετέρωση» του Σινουάρ στη Γάζα.

Οι Times of Israel, επικαλούνται τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Μπεν Κασπίτ και αναφέρουν ότι το Ισραήλ ερευνά την -εξαιρετικά μικρή πιθανότητα – ο Σινουάρ να είναι νεκρός. «Υπήρξαν επίσης φορές στο παρελθόν που εξαφανίστηκε και νομίζαμε ότι ήταν νεκρός, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε», αναφέρει ο δημοσιογράφος που επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζει. Οι πληροφορίες που ερευνώνται υποστηρίζουν ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των IDF στη Γάζα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla μετέδωσε ότι η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Shin Bet απέρριψε την αναφορά και πιστεύει ότι ο Σινουάρ είναι ζωντανός.

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Barak Ravid ερωτηθείς για τις πληροφορίες που μεταδίδονται τις τελευταίες ώρες, ανέφερε πως αξιωματούχοι τού είπαν πως η Ιερουσαλήμ δεν έχει πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι ο ηγέτης της Χαμάς είναι νεκρός. «Είναι εικασίες που βασίζονται στο γεγονός ότι ο Σινουάρ βρίσκεται σε απομόνωση τις τελευταίες εβδομάδες», αναφέρει ο Ravid.

Η Jerusalem Post σχολιάζει ότι η συζήτηση μπορεί να απηχεί την πληροφορία ότι ο Σινουάρ δεν είχε επαφή με τους συνεργάτες του που χειρίζονταν τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους καθώς ήταν εκτός επαφής μαζί του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο η παρατεταμένη απουσία δεν είναι κάτι το νέο για τον Σινουάρ, που και στο παρελθόν «εξαφανιζόταν» πριν εμφανιστεί και πάλι.

Σημειώνεται πως ο Σινουάρ κρύβεται στα τούνελ της Γάζας μετά τη σφαγή στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, προσπαθώντας να αποφύγει την ισραηλινή καταδίωξη.

To άρθρο Θρίλερ με τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ – Αναφορές ότι τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε στη Γάζα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 22:53:50

Back to top button