Ελλάδα

Θρήνος για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση – έπεσε νεκρός από τα πυρά των τρομοκρατών στο Τελ Αβίβ

Ανάμεσα στους επτά ανθρώπους που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των τρομοκρατών στο Τελ Αβιβ την Τρίτη, ήταν και ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης, μόνιμος κάτοικος Ιερουσαλήμ -όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών– με κατάγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τον γιο του καταξιωμένου γιατρού, καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση και της παιδιάτρου, Ράνιας Καρούση, οι οποίοι ζουν μόνιμα στο Ισραήλ από το 1988. Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, η οικογένεια Καρούση επισκεπτόταν συχνά την Ελλάδα για διακοπές. Χαρακτηριστικό, ότι η τελευταία ανάρτηση του αδικοχαμένου Ιωνά είναι από τη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής στις 20 Σεπτεμβρίου.

Συντετριμμένοι από την είδηση του θανάτου του Ιωνά στην τροκοκρατική επίθεση της Γιάφα, μίας από τις πιο γνωστές περιοχές του Τελ Αβίβ, συγγενείς, φίλοι και τα μέλη της ελληικής κοινότητας Ιεροσολύμων δεν μπορούν να πιστέψουν ότι «έφυγε» τόσο βίαια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 26χρονος φοιτητής στο Azrieli School of Architecture είχε βγει για κάποιες αγορές όταν έπεσε στο διάβα των τρομοκρατών (αμφότεροι Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες).

Συγκινητικός και ο αποχαιρετισμός  από την ελληνίδα σύντρoφο του Ιωνά: «Δεν γίνεται να έχεις φύγει καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα», έγραψε σε ανάρτηση στο Ιnstagram:

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 15:03:42

Back to top button