Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 35χρονος που υλοτομούσε παράνομα στο δάσος της Αρέθουσας

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 35χρονος που κατηγορείται ότι υλοτομούσε παράνομα τον τελευταίο καιρό στο δάσος της Αρέθουσας, έξω από τη Θεσσαλονίκη, αποψιλώνοντας την κορυφή του βουνού και προκαλώντας περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και κληθείς να δώσει εξηγήσεις στον 2ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης φέρεται να αποδέχθηκε μεν την πράξη, αλλά όχι στη μορφή που αυτή του αποδίδεται. Κατά πληροφορίες είπε ότι τα ξύλα προορίζονταν αποκλειστικά για ιδία χρήση και δεν είχε σκοπό εμπορικής εκμετάλλευσης.

Δεν έπεισε όμως ανακριτή και εισαγγελέα που ομόφωνα του «έδειξαν» τον δρόμο για τις φυλακές.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονο, ο 35χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς να κόβει, ανεξέλεγκτα, δέντρα στο συγκεκριμένο δάσος, το οποίο βρίσκεται στον δήμο Βόλβης. Μάλιστα, στη θέα των αστυνομικών, ο ίδιος επιχείρησε, μάταια, να κρυφτεί εκμεταλλευόμενος την πυκνή βλάστηση.

Κατά την έρευνα που διενήργησαν στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν δύο αλυσοπρίονα, ένα τσεκούρι, διάφορα εργαλεία και δύο μπιτόνια που περιείχαν βενζίνη και λάδι μηχανής. Για την ίδια υπόθεση, κατά πληροφορίες, κατηγορούνται ο πατέρας του κι ο αδελφός του που φαίνεται να τον βοηθούσαν στην παράνομη πράξη του.


Δημοσιεύτηκε ! 2025-04-07 21:13:00

Back to top button