Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Λαμπρή η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, έγινε η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, στην Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή.

Τους μαθητές και μαθήτριες των 21 σχολείων που παρέλασαν, ενθάρρυνε με το χειροκρότημά του πλήθος κόσμου.

Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης παιάνιζε η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχε και η η φιλαρμονική μπάντα του Παπαφείου Ιδρύματος, «Ο Μελιτεύς».

Στην ελπίδα και την αισιοδοξία που αντιπροσωπεύουν τα παιδιά, στάθηκαν στις δηλώσεις τους οι επίσημοι που παρακολούθησαν την παρέλαση και ευχήθηκαν για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την 28η Οκτωβρίου.


Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας, τόνισε: «Καμαρώσαμε τα παιδιά μας, καμαρώσαμε την αυριανή Ελλάδα, μια Ελλάδα που θα είναι πολύ καλύτερη από τη δική μας. Δική μας ευθύνη είναι να τους παραδώσουμε μια πατρίδα καλύτερη, πιο δυνατή, για να μπορέσουνε να χτίσουν σε πολύ γερά θεμέλια τη ζωή τους». Ο κ. Γκιουλέκας συνεχάρη τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την παρέλαση.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε: «Χειροκροτήσαμε τα παιδιά μας, τα παιδιά της Θεσσαλονίκης, τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας. Είναι τα νιάτα που μεταφέρουν τη φλόγα της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, είναι τα νιάτα που αποτελούν εγγύηση πως με πίστη στις εθνικές μας παραδόσεις, στις αξίες και τα ιδανικά του γένους μας μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο ψηλά, πολύ πιο μπροστά».

Μαθητές παρελαύνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Την ευχή το παράδειγμα των ηρώων του 1940 να εμπνεύσει τους νέους, διατύπωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας.



«Είδαμε σήμερα τους μαθητές και της μαθήτριες που παρέλασαν με χαρά και μεγάλη συγκίνηση, καθώς αυτή είναι και η ουσία που συνδέει το ένδοξο παρελθόν, με το παρόν, αλλά και την ελπίδα για το μέλλον», σημείωσε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Νεφέλη Χατζηωιαννίδου

«Σήμερα μέρα γιορτής, η αγωνία, τα όνειρα και η ελπίδα στα βλέμματα αυτών των νέων παιδιών μάς γεμίζουν με αίσθημα ευθύνης να φτιάξουμε μια δίκαιη κοινωνία για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Ξεκινώντας από τα ζητήματα που τους απασχολούν άμεσα: κοινωνική συνοχή, σχολική στέγη και αξιοπρεπή διαβίωση για αυτούς και τις οικογένειές τους», τόνισε η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.


Την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και της παιδείας σε όλα τα επίπεδα επισήμανε η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Θρασκιά και πρόσθεσε ότι, «μόνο η γνώση και η εκπαίδευση ως φορέας της παιδείας μπορεί να σταθεί ανάχωμα σε αυτή τη συνεχιζόμενη βία που βλέπουμε ανάμεσα στους νέους. Γι’ αυτό πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις, όλοι μας από όποιον σημείο και αν βρίσκεται ο καθένας μας να ενισχύσουμε τη φωνή των νέων, να ακούμε όλα αυτά που θέλουν να μας πούνε για να μην αναγκάζονται να τα λένε μέσω της βίας».

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, υπογράμμισε: «Καμαρώσαμε σήμερα τα νιάτα του τόπου. Είναι η ελπίδα της Ελλάδας για ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να προχωρήσουμε σε ένα μέλλον καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη μας, για τη Μακεδονία μας, για την πολύπαθη βόρεια Ελλάδα».

Ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι, «είναι δουλειά και καθήκον όλων μας να δώσουμε σε αυτά τα νέα παιδιά προοπτική και ένα δικαίωμα στην ελπίδα, σε μια πιο δίκαιη και φωτεινή Ελλάδα, με ισχυρές δημόσιες πολιτικές για παιδεία, για εργασία, για υγεία, για ισχυρά δημόσια πανεπιστήμια, έρευνα και καινοτομία, που θα δώσουν προοπτική στις ζωές όλων των μελλοντικών πολιτών».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, είπε: «Η Θεσσαλονίκη σήμερα γέμισε χαμόγελα και ωραία μάτια, με λαμπερούς ορίζοντες από τα παιδιά μας. Οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά όλοι για αυτά τα παιδιά. Γιατί αυτά τα παιδιά είναι η αυριανή ισχυρή Ελλάδα, αυτά τα παιδιά είναι η μεγάλη και όμορφη Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, επισήμανε ότι «οι μαθήτριες και οι μαθητές σήμερα κατάφεραν και να μας συγκινήσουν και να μας κάνουν να αισθανθούμε αισιόδοξοι» και τόνισε ότι «παρέλασαν με υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση και απέδειξαν ότι παρ’όλα όσα συμβαίνουν, η νέα γενιά κρατάει γερά».

Στους στίχους του Διονύση Σαββόπουλου, «Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα» αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος και υπογράμμισε πως «σήμερα μέσα από τη μαθητική παρέλαση είδαμε ότι τα παιδιά γνωρίζουν και για την πατρίδα και για την πίστη και μέσα από αυτόν τον τόσο παραδοσιακό τρόπο διαδηλώνουν την αγάπη τους προς την Ελλάδα μας, την αγάπη τους προς τη Μακεδονία μας, την αγάπη τους προς τους ήρωες αυτού του τόπου».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 15:16:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button