Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από ένοπλη ληστεία σε κατάστημα

Δύο ένοπλες ληστείες, μία κλοπή οχήματος και μια απόπειρα διάρρηξης καταστήματος πραγματοποίησε μέσα σε διάστημα 13 ημερών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης η σπείρα που έπεσε στα δίχτυα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, από τις 19 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2023, τα μέλη της σπείρας χτύπησαν 4 φορές. Η δράση τους ξεκίνησε με ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου σε κατάστημα Opap Play στην περιοχή της Νεάπολης, από όπου και έφυγαν με το ποσό των 690 ευρώ. Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της 20ης Ιανουαρίου, έκλεψαν όχημα από την περιοχή του Λαγκαδά. Έπειτα, μετά από 10 ημέρες απραγίας, χτύπησαν και πάλι αυτή τη φορά στο Νέο Ρύσιο προσπαθώντας να ανοίξουν κατάστημα, δίχως όμως να τα καταφέρουν. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, μπούκαραν με όπλο και λοστό σε κατάστημα στη Χαριλάου και κατάφεραν να σηκώσουν το ποσό των 1.850 ευρώ αλλά και καπνικά προϊόντα.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το thestival.gr από την ένοπλη ληστεία στο κατάστημα στην περιοχή της Χαριλάου, φαίνεται το πόσο αδίστακτοι είναι οι δράστες. Μπουκάρουν στο κατάστημα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους κρατώντας πιστόλια και λοστό και αφού απειλούν τον υπάλληλο, πιάνουν δουλειά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Αλβανών ηλικίας 36, 25 και 27 ετών, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, ληστείας, διακεκριμένων κλοπών και παράβασης του Νόμου περί όπλων. Σημειώνεται ότι, ο 36χρονος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για άλλη υπόθεση, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών, καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-26 03:09:41

Back to top button