Auto

Θα ξεπουλούσε το ηλεκτρικό Wuling Hong Guang των €8.900

Για φαντάσου να μπορούσαμε να αγοράσουμε το Wuling Hong Guang στην ελληνική αγορά. Στην τιμή που το αποκτούν οι Κινέζοι. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι ευρύχωρο, απευθύνεται στον οικογενειάρχη, στον επαγγελματία, γενικά σε αυτόν που ψωνίζει με το μυαλό κι όχι με την καρδιά.

Καθώς το Hong Guang είναι ηλεκτρικό και κοστίζει κάτω από €9.000 στην κινεζική αγορά, η Wuling δηλώνει ευθαρσώς ότι όποιος το επιλέξει, θα το αποσβέσει σε τρία μόλις χρόνια. Κι όχι σε σχέση με κάποιο παλιό ενεργοβόρο μοντέλο, αλλά συγκρίνοντας το χρηστικό μίνι-βαν της κοινοπραξίας SAIC-GM-Wuling με το αντίστοιχο καινούργιο θερμικό μοντέλο.

Διάλεξε την ηλεκτρική έκδοση αντί για τη θερμική, και σε τρία χρόνια θα την έχεις αγοράσει χωρίς κόστος

Μπορεί το όνομα «Hong Guang» να είναι άγνωστο στα καθ’ ημάς, αλλά η πρώτη γενιά παρουσιάστηκε το 2010 κι η δεύτερη το 2018. Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί 5,91 εκατ. παγκοσμίως κι αν σκόπευες να αγοράσεις τη θερμική έκδοση, πάρε την ηλεκτρική και στα τρία χρόνια, θα είναι σα να στη χάρισαν, λέει ο κατασκευαστής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Urban Cruiser, ένα Toyota SUV από €8.550! Αλλά στην Ινδία

Με αεροδυναμικό συντελεστή 0,32, το Hong Guang έχει μήκος 4.515 mm, πλάτος 1.725, ύψος 1.790 και μεταξόνιο 2.850 mm. Οι αγοραστές μπορούν να το επιλέξουν με δύο ή τρεις σειρές καθισμάτων.

Hong Guang

Ο μονός ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στο πίσω μέρος κι αποδίδει 102 ίππους. Η LFP μπαταρία έχει χωρητικότητα 32,6 kWh, προσφέροντας αυτονομία 300 km στον αισιόδοξο κύκλο μετρήσεων CLTC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Wuling Zhengtu: Το κινεζικό pick-up των €8.000

Η Wuling ανακοινώνει ότι με το κόστος κίνησης που έχει το ηλεκτρικό Hong Guang, όσοι επαγγελματίες ή ιδιώτες οδηγούν τουλάχιστον 42.000 km τον χρόνο, θα εξοικονομήσουν τα €8.890 που κοστίζει η αγορά του από τη διαφορά σε καύσιμα και συντήρηση σε σύγκριση με το ίδιο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Hong Guang

Το παραπάνω χωρίς να συνυπολογιστεί η διαφορά στην τιμή αγορά. Με το θερμικό μοντέλο να ξεκινά από τα €5.920, χρειάζεται μόλις ένας χρόνος για να ισοφαριστούν τα κόστη. Κι από εκεί και πάνω, ξεκινά το κέρδος.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-30 19:41:39

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button