Auto

Θα κάνουν κακό οι εταιρείες κινητών στα αυτοκίνητα;

Ο σύγχρονος κόσμος μας περιστρέφεται ολοένα και περισσότερο γύρω από την τεχνολογία, και αυτό έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του.

Σχεδόν όλα όσα αλληλεπιδρούμε στην καθημερινή μας ζωή χρησιμοποιούν κάποιο είδος λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων που οδηγούμε.

Έτσι δεν είναι παράξενο να βλέπουμε τους κατασκευαστές smartphone, οι οποίοι αποτελούν μεγάλο ποσοστό της ανάπτυξης λογισμικού, να εισέρχονται στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Φαίνεται ότι θα ήταν μια αμοιβαία επωφελής σχέση, καθώς οι κατασκευαστές smartphone θα μπορούσαν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους και οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να μάθουν από αυτές τις τεχνολογικές εταιρείες.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν σημαντική επιρροή στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι εταιρείες smartphone έχουν ήδη βοηθήσει στην προώθηση της τεχνολογίας των αυτοκινήτων.

Για παράδειγμα, η Apple ανέπτυξε το Apple CarPlay, μια διεπαφή εφαρμογών εντός οχήματος που χρησιμοποιούν καθημερινά πολλοί οδηγοί.

Άλλες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επίσης γίνει, όπως το Android Auto, το οποίο είναι μια παρόμοια διεπαφή εφαρμογών με το Apple CarPlay, αλλά σχεδιασμένο να λειτουργεί με τηλέφωνα Android.

Η Google έχει επίσης αναπτύξει το δικό της δημοφιλές λογισμικό αυτοκινήτου, το Google Built-In, το οποίο λειτουργεί παρόμοια με τη Siri της Apple.

Το πιο προφανές πλεονέκτημα της συμμετοχής των κατασκευαστών smartphone στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι οι τεχνολογικές προοπτικές που προσφέρει.

Επειδή τα smartphone είναι κατά μεγάλο βαθμό η πιο ευρέως αγοραζόμενη μορφή τεχνολογίας για πολίτες, αυτές οι εταιρείες έχουν τεράστια εμπειρία στην προσαρμογή των προϊόντων τους στις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Αυτό σημαίνει ότι αν είχαν μεγαλύτερη επιρροή στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο φιλικά προς τον χρήστη και βολικά απ’ ό,τι είναι τώρα, κάτι που φαίνεται σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς.

Ωστόσο, παρά τα θετικά, υπάρχουν και αρνητικά στην ιδέα οι κατασκευαστές smartphone να αναλάβουν την αυτοκινητοβιομηχανία.

Πολλοί άνθρωποι απεχθάνονται την ιδέα ότι η τεχνολογία θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής μας ζωής, οπότε η ενσωμάτωσή τους στα αυτοκίνητα μπορεί να απομακρύνει τους πελάτες από εταιρείες που υιοθετούν αυτήν την νέα τεχνολογία ταχύτερα από άλλες.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο με την επωνυμία Apple ή LG, ή Huawei.

Κάποιες εταιρείες smartphone έχουν ήδη δει αυτό και έχουν αλλάξει τα ονόματα των αυτοκινητικών τους εμπορικών σημάτων, όπως το εμπορικό σήμα Foxtron της Foxconn.

Ένα άλλο εμφανές μειονέκτημα είναι η πιθανή απώλεια του πνεύματος στα αυτοκίνητα ως σύνολο.

Πολλοί σύγχρονοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θεωρούν αρνητικό το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και περισσότερο σαν αναλώσιμες συσκευές χωρίς προσωπικότητα, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τυποποιημένη τεχνολογική εφαρμογή.

Αν οι κατασκευαστές smartphone, που βρίσκονται στην κορυφή της τεχνολογικής αλυσίδας, αρχίσουν να κατασκευάζουν αυτοκίνητα μαζικά, η ψυχή και το πνεύμα της οδήγησης μπορεί να χαθούν εντελώς στην μαζική αγορά, εκτός από λίγες εταιρείες μικρής παραγωγής.

Ο χρόνος θα δείξει τι θα συμβεί σχετικά με τις εταιρείες smartphone και τις πιθανές τους προσπάθειες στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Θα χάσουμε το πνεύμα και το πάθος της οδήγησης ή θα βελτιωθεί η οδήγηση με τρόπους που δεν μπορούμε να δούμε αυτή τη στιγμή;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 20:45:42

Back to top button