Οικονομία

Θα γίνει «ελβετικός» ο σιδηρόδρομος Πελοποννήσου;

Την προοπτική σταδιακής επανεργοποίησης του ιστορικού μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, συζήτησαν ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης με τον πρεσβευτή της Ελβετίας στη χώρα μας, Στέφαν Εστερμαν (Stefan Estermann).

Το δίκτυο θα μπορούσε δυνητικά να εξυπηρετήσει τόσο πολιτιστικές και τουριστικές διαδρομές, όσο και τοπικές επιβατικές ανάγκες.

Ο πρέσβης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΟΣΕ για την απόφαση της ελβετικής πλευράς να υποστηρίξει την ολοκλήρωση μίας λεπτομερούς μελέτης σκοπιμότητας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, τα στοιχεία της οποίας θα συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων στο Ναύπλιο στις αρχές Δεκεμβρίου του 2024.

Από την πλευρά του, ο κ. Γραμματίδης υπογράμμισε την σημασία της αναγέννησης του Πελοποννησιακού Σιδηροδρόμου για επιβατικούς, πολιτιστικούς και τουριστικούς σκοπούς με τελικό στόχο να συνδέσει τόπους φυσικής καλλονής και ιστορικού ενδιαφέροντος όπως π.χ. η Κόρινθος, το Ναύπλιο, η Καλαμάτα, οι Μυκήνες, η Αρχαία Ολυμπία και τόσοι άλλοι εξυπηρετώντας απόλυτα την στρατηγική της Ελλάδας για έναν πιο βιώσιμο, πολυδιάστατο και λιγότερο εποχικό τουρισμό.

Ο κ. Εστερμαν δήλωσε με τη σειρά του αποφασισμένος να προσκαλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μια κοινή προσπάθεια προσφέροντας την ελβετική εμπειρία λειτουργίας μετρικών ορεινών σιδηροδρομικών συστημάτων και δημιουργίας ελκυστικών τουριστικών προγραμμάτων έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί η ανάγκη της όσο το δυνατόν ευρύτερης προβολής ενός επανεργοποιημένου Πελοποννησιακού Σιδηροδρόμου.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-18 11:08:08

Back to top button