Auto

Θα έκανες ποτέ πισωκίνητο το Honda Civic EG του 1992; [video]

Τα κεντρομήχανα χάτσμπακ είχαν πάντα τη γοητεία τους. Από τα Renault 5 Turbo του 1980 και τα Peugeot 205 T16, μέχρι τις δύο γενιές του Renault Clio V6 που παρουσιάστηκε πριν δύο δεκαετίες. Κάποιος κάτοχος Honda Civic γενιάς EG αποφάσισε να φτιάξει κάτι αντίστοιχο. 

Το ιαπωνικό μοντέλο αγαπήθηκε πολύ στην ελληνική αγορά, αλλά και διεθνώς, και θα ήταν ακόμα πιο ποθητό αν έστελνε την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το συγκεκριμένο Honda Civic ξεκίνησε τη ζωή του όπως οποιοδήποτε άλλο EG, μέχρι που ο σημερινός ιδιοκτήτης αποφάσισε ότι προτιμούσε τα πισωκίνητα. Αντί όμως να κάνει το προφανές — να το πουλήσει και να πάρει ένα MR-2 ή μια BMW 3-Series — διάλεξε τον δύσκολο δρόμο.

Η Honda δεν τόλμησε να παρουσιάσει μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής. Ευτυχώς υπάρχει κι ο μαγικός κόσμος της βελτίωσης

Από τη στιγμή που θα γινόταν μια ωδή στην πατέντα, θα μπορούσε να βρει ευκαιρία να τοποθετήσει μοτέρ άλλης εταιρείας. Με περισσότερα κυβικά, κυλίνδρους κι ιπποδύναμη. Εκείνος όμως παρέμεινε πιστός στη Honda, με μπλοκ 1,8 lt από B18 LS και κυλινδροκεφαλή VTEC από B16A2. Δεν ανακοινώνεται η ισχύς, αλλά σε συνδυασμό με την εξάτμιση της Magnaflow, μπορούμε να αναμένουμε κάτι πάνω από 170 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε τον κινητήρα ενός Honda Civic μετά από 402.000 km

Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία. Το μεγάλο στοίχημα είναι το ζύγισμα κι η οδική συμπεριφορά. Το Honda Civic VTi εκείνης της γενιάς επικρίθηκε ότι ήταν μεν πιο γρήγορο στην ευθεία από τον γαλλικό ανταγωνισμό, αλλά δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει όταν ξεκινούσαν οι στροφές. Πώς θα συμπεριφέρεται τώρα που ένας ιδιώτης έχει παρέμβει τόσο έντονα στα πάντα;

Honda Civic

Αν πάντως μας διαβάζεις από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και πάντα ήθελες ένα διθέσιο κεντρομήχανο πισωκίνητο Honda Civic, να η ευκαιρία σου. Το αυτοκίνητο δημοπρατείται στη Νέα Υόρκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Honda Civic Wagon 4wd 800+ PS κοντράρει Audi RS5

Τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου, απομένει μία μέρα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την υψηλότερη προσφορά να ανέρχεται στα $9.999 (€9.200). Κάνε την κίνησή σου.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-19 11:34:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button