Πολιτική

Θανάσης Παπαθανάσης στον ΟΑΣΕ: Ο διάλογος είναι το πρώτο βήμα προς την ειρήνη

«Σε έναν κόσμο που ταλανίζεται από συγκρούσεις, σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον που βυθίζεται στην αστάθεια, έχει περισσότερο από ποτέ αξία ο διάλογος και η διπλωματία» τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Παπαθανάσης μετέχοντας ως εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ. 

Στην ομιλία του εστίασε στην επιτακτική ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση των συγκρούσεων σε ένα κόσμο γεμάτο εντάσεις και γεωπολιτική αστάθεια. «Σε έναν κόσμο που ταλανίζεται από συγκρούσεις, σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον που βυθίζεται στην αστάθεια, έχει περισσότερο από ποτέ αξία ο διάλογος και η διπλωματία»

Στην ομιλία του, ενώπιον της Συνέλευσης του ΟΑΣΕ ο κ. Παπαθανάσης τόνισε τη σημασία της «Διαμεσολάβησης και του Διαλόγου». «Ο διάλογος είναι θεμέλιο της προληπτικής διπλωματίας. Στην Ελλάδα, πιστεύουμε στην δύναμη του διαλόγου ως το πρώτο και αναγκαίο βήμα προς την ειρήνη», δήλωσε, υπογραμμίζοντας την επιθυμία της χώρας να προαγάγει την κατανόηση μεταξύ των εχθρικών μερών.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Παπαθανάσης στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ στο Δουβλινο

Γραφείο Τύπου Θ. Παπαθανάση

Αναφερόμενος στην «Επίλυση Συγκρούσεων», ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι απαιτούνται πόροι και προσπάθειες για την αντιμετώπιση των υποκείμενων αιτίων των συγκρούσεων, ενώ διαβεβαίωσε την στήριξη της Ελλάδας σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν σε βιώσιμες λύσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης μίλησε επίσης για την ανάγκη υποστήριξης της «Διαμεσολάβησης», επισημαίνοντας τη σημασία της εκπαίδευσης για τους μεσολαβητές εντός του πλαισίου του ΟΑΣΕ. Στο κλείσιμο της ομιλίας του, εξέφρασε την υποστήριξή του στην «Μετά-Συγκρουσιακή Αποκατάσταση», τονίζοντας το ρόλο της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της δικαιοσύνης στην εδραίωση της διαρκούς ειρήνης και ευημερίας.

«Η συμβολή του ΟΑΣΕ στη διαχείριση του κύκλου των συγκρούσεων είναι αναγκαία», κατέληξε, διαβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Ελλάδας στις αρχές του διαλόγου και της διπλωματίας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 20:11:48

Back to top button