Auto

Η Xiaomi θα παρουσιάσει και ηλεκτρικό SUV

Πάνε περίπου πέντε μήνες από όταν το Xiaomi SU7 άρχισε να παραδίδεται στους πρώτες πελάτες. Με την επιτυχία του να είναι πια δεδομένη, ο κινεζικός κολοσσός τεχνολογιών προχωράει με ένα δεύτερο μοντέλο που θα πωλείται ως SUV.

Μέχρι πριν λίγους μήνες, γνωρίζαμε ότι θα παρουσιαστεί το 2025. ωστόσο, τα κινεζικά Μέσα ενημερώνουν ότι η παρουσίαση έχει δρομολογηθεί για το media event που διοργανώνει η Xiaomi τον Οκτώβριο.



Από όσα έχει δει το φως της δημοσιότητας, το νέο μοντέλο της Xiaomi θα χαρακτηρίζεται από ένα σχήμα που θυμίζει έντονα τη Ferrari Purosangue.

Επίσης, αναμένεται να συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός liftback με εκείνα ενός παραδοσιακού SUV, ενώ δε θα λείπουν ορισμένα στοιχεία του SU7.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να συνθέσουν ένα αποτέλεσμα που περισσότερο θα θυμίζει crossover παρά μεγάλο SUV, μιας και θα είναι σαφώς χαμηλότερο από αντίστοιχα μοντέλα της κατηγορίας.



Με λίγα λόγια, πρόκειται να είναι ένα SU7 με μεγαλύτερες διαστάσεις, άρα και με μεγαλύτερη ευρυχωρία και πρακτικότητα.

Παρότι τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά είναι εν πολλοίς γνωστά, τα τεχνικά του έχουν κρυφτεί πολύ καλά από τη Xiaomi. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι πως η πλατφόρμα Modena που έχει και το SU7 θα δηλώσει και εδώ δυναμικό παρόν.



Παρόμοια, το ηλεκτροκίνητο σύστημα πρόωσης λογικά θα είναι πανομοιότυπο με εκείνο του σεντάν, όπως και οι μπαταρίες.

Η μόνη διαφοροποίηση που ίσως υπάρξει (και αυτό αποτελεί προς το παρόν μόνο φήμη), είναι πως θα υπάρξει και έκδοση range-extender.

Που σημαίνει ότι θα έπρεπε να γίνουν αλλαγές, ώστε να μπορεί η πλατφόρμα της Xiaomi να υποστηρίξει και έναν μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




Δημοσιεύτηκε ! 2024-08-25 16:00:58

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button