Auto

Η Volvo σε οίστρο με 10 πρεμιέρες έως το 2026

Έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία της Volvo την επόμενη διετία, με τους Σουηδούς να έχουν στα σκαριά την παρουσίαση συνολικά δέκα νέων και ανανεωμένων μοντέλων.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη της εταιρείας. Που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως μετά την παρουσίαση των ναυαρχίδων EX90 και XC90 βρίσκονται σε δημιουργικό οίστρο, ανακοινώνοντας εκτός των άλλων μια σειρά από νέες πλατφόρμες και τεχνολογίες.

Την είδηση έκανε γνωστή τόσο ο CEO της Volvo, Jim Rowan όσο και ο εμπορικός διευθυντής Björn Annwall, σε συνάντηση που είχαν με αντιπροσώπους της εταιρείας

Ο CEO της Volvo Cars, Jim Rowan και ο εμπορικός διευθυντής, Björn Annwall, σε συνάντηση που είχαν με αντιπροσώπους της εταιρείας γνωστοποίησαν την «επιθετική» πολιτική της Volvo αναφορικά με τα νέα λανσαρίσματα.

Πρόκειται για παγκόσμια μοντέλα, τα οποία θα διοχετευτούν σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούνται οι Σουηδοί, περιλαμβανομένης φυσικά και της Ευρώπης. Έτσι λοιπόν, μετά το EX90 που βρίσκεται ήδη καθοδόν προς τους πρώτους αγοραστές του, σειρά θα πάρει το ΕΧ60, το εξηλεκτρισμένο αδερφάκι του πολύ πετυχημένου XC60.

Volvo EX60

Ένα μοντέλο που θα δούμε το 2026, θα πατά στη νέα πλατφόρμα SP3 και θα εξοπλίζεται με τους ηλεκτροκινητήρες επόμενης γενιάς της εταιρείας. Η συνέχεια θα δοθεί με το ΕΧ40, τη νέα γενιά του ηλεκτρικού XC40 και φυσικά το λανσάρισμα του EX30 στις ΗΠΑ. Μια διαδικασία που καθυστέρησε εξαιτίας των δασμών που επιβλήθηκαν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κινεζικής προέλευσης.

Από κει και πέρα, το ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο της Volvo περιλαμβάνει την παρουσίαση του ES90 και του EV60 Cross Country, ενός υπερυψωμένου, ηλεκτρικού στέισον. Από το μενού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και τα PHEV, με τη Volvo να ετοιμάζει τη νέα γενιά των επαναφορτιζόμενων υβριδικών της μοντέλων.

Volvo ES90

Θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα SP1 των εν κυκλοφορία XC60 και XC90, με την εστίαση της εταιρείας να βρίσκεται στις αναβαθμίσεις που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την αυτονομία τους. Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη διετία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αναφορικά με τη Volvo. 
 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 16:32:59

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button