Ελλάδα

Η «tusi» που πήγαινε χέρι χέρι με το ένα εκατομμύριο ευρώ

Το ένα εκατομμύριο ευρώ «αγγίζει» η συνολική αξία των παράνομων ουσιών που εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών στα δυο διαμερίσματα, σε Αγία Παρασκευή και Νέο Κόσμο, και είχε στην κατοχή του το κύκλωμα, που διακινούσε την «ροζ» κοκαΐνη στα στέκια της Αθήνας.

Η πληροφορία που έφτασε πριν από λίγο καιρό στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής, έκανε λόγο για «τουλάχιστον τρία άτομα που διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και «tusi» ή ροζ κοκαΐνη, όπως αποκαλούν το συνθετικό ναρκωτικό οι χρήστες.

«Για να την αγοράσει κανείς πρέπει να έχει οικονομική άνεση καθώς στην αγορά πουλιέται πάνω από 100 ευρώ το γραμμάριο» λέει αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών. Τέτοιου είδους ναρκωτικού είχε εντοπιστεί πριν από λίγες μέρες στη Μύκονο σε αρχισμηνία έξω από πάρτι σε βίλα του νησιού αλλά και στην κατοχή των συνοδών πολυτελείας από την Βραζιλία που προσέφεραν τις ερωτικές τους υπηρεσιες στο «Νησί των Ανέμων».

Το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών διακινούσε χέρι με χέρι μεγάλες ποσότητες και η δράση του τελείωσε όταν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, καθώς αποφασίστηκε ότι ήταν ώριμες οι συνθήκες για να περαστούν χειροπέδες.

Τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ξαναπασχολήσει τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών. Για την Δίωξη Ναρκωτικών η υπόθεση δεν έχει κλείσει. «Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από την ανάλυση του Χημείου του κράτους για να δούμε την σύνθεση του ναρκωτικού ενώ ενδιαφέρον έχει και η επικοινωνία μας με άλλες χώρες της Ευρώπης όπου έχει εντοπιστεί η TUSI» λέει αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο Έλληνες, 30 και 33 ετών και ένας 23χρονος Αλβανός. Ο 30χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή το πρωί της Παρασκευής.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-04 15:59:25

Back to top button