Auto

Η Toyota GR Corolla έγινε ένα τετρακίνητο αγωνιστικό

Στους αγώνες αυτοκινήτου, όταν μιλάμε για πίστες, η τετρακίνηση είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Αυτό, όμως, αλλάζει τώρα με την Toyota GR Corolla TC, ένα δημιούργημα της Toyota Gazoo Racing Βόρειας Αμερικής (TGRNA).

Η τελευταία έκλεισε μία ειδική συμφωνία με το SRO Motorsports Group, τον οργανισμό που διοργανώνει το πρωτάθλημα TC America. Στο οποίο από το 2025 έρχονται αλλαγές, αφού οι κατηγορίες TC και TCX ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα.



Η GR Corolla TC προφανώς θα συμμετάσχει, έχοντας στην «καρδιά» της τον γνωστό turbo τιρκύλινδρο των 1.600 κ. εκ. με το ολοκαίνουργιο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το οποίο και συνεργάζεται με το ειδικό σύστημα τετρακίνησης «GR-Four» της Gazoo Racing, που αξιοποιεί πολύδισκο συμπλέκτη, αντί για κεντρικό διαφορικό.

Γενικά, τα μηχανικά μέρη της GR Corolla TC προέρχονται από την πολιτική έκδοση, μαζί με τα διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης, αλλά τα υπόλοιπα συστήματα είναι μοναδικά.



Η TGRNA αξιοποιεί ECU και ABS της Bosch, με τους μηχανικούς που κατασκευάζουν την GR Corolla στην Ιαπωνία να συνεργάζονται με την TGRNA, ώστε τα μηχανικά μέρη να λειτουργούν αρμονικά με τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα.

Η ανάρτηση της αγωνιστικής GR Corolla TC είναι ίδιας γεωμετρίας με το μοντέλο παραγωγής, απλώς με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ JRi, την ώρα που τα φρένα είναι της Alcon.



Επιπλέον, στην καμπίνα υπάρχει roll cage προδιαγραφών FIA και ένα αποσπώμενο εσωτερικό το οποίο μεταξύ άλλων διαθέτει μπάσκετ καθίσματα OMP με ζώνες έξι σημείων.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι επίσης τη Bosch, ενώ το τιμόνι είναι το ίδιο ακριβώς με εκείνο της Toyota Supra GT4.



Ως προς την αεροδυναμική, η GR Corolla TC διαθέτει νέα βοηθήματα, μεταξύ των οποίων μία μεγάλη αεροτομή, που για να τοποθετηθεί έγιναν τροποποιήσεις στο πίσω παρμπρίζ.

Το νέο αγωνιστικό της TGRNA αναμένεται να τρέξει στην SRO TC America το 2025 ενάντια σε πληθώρα άλλων αυτοκινήτων με εμπρός και πίσω κίνηση, όπως Honda Civic Type R και BMW M2, αντίστοιχα. Φυσικά, θα υπάρχουν προδιαγραφές Balance of Performance, ώστε όλοι να αγωνίζονται επί ίσοις όροις.

Οι τιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο αναμένεται η TGRNA να κοστολογήσει την GR Corolla TC πάνω από τις 132.000 δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 18:30:00

Back to top button