Auto

Η Toyota θα μπει στην… πρίζα με καθυστέρηση ενός έτους

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν να καθυστερούν τα σχέδιά τους για μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Bentley, η Ford, η Mercedes-Benz, η Volvo και άλλοι έχουν επαναπροσδιορίσει τα χρονοδιαγράμματα ηλεκτροκίνησης, καθώς η αγορά παρουσιάζει κάμψη, λόγω χαμηλής ζήτησης και οικονομικών περιορισμών. Η Toyota, που ούτως ή άλλως, παρακολουθούσε πιο… διακριτικά τις εξελίξεις, πατάει κι αυτή φρένο στα βραχυπρόθεσμα σχέδιά της.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επρόκειτο να ξεκινήσει την παραγωγή EV στις ΗΠΑ το 2025. Βάσει των όσων επιβεβαιώνουν επίσημα, υψηλόβαθμα στελέχη της, το χρονοδιάγραμμα παρατείνεται κατά ένα χρόνο, στα μέσα του 2026.

«Εξακολουθούμε να επικεντρωνόμαστε στον παγκόσμιο στόχο μας για 1,5 εκατομμύρια οχήματα έως το 2026», δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος της Toyota, Scott Vazin.

Η Toyota επένδυσε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο συναρμολόγησης του Georgetown στο Κεντάκι για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού SUV τριών σειρών. Η εταιρεία ξόδεψε επίσης 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Καρολίνα για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου και διέθεσε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή EV στις εγκαταστάσεις της στο Πρίνστον της Ιντιάνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 18:30:37

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button