Auto

Η Toyota ανακοίνωσε νέα Supra με V8, αλλά…

Μία Supra νέας γενιάς που θα τροφοδοτείται από ατμοσφαιρικό V8 χωρητικότητας 5,0 λίτρων ακούγεται σαν όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τους petrolheads και τους φανατικούς των JDM αυτοκινήτων.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Toyota δεν αφορά σε μοντέλο παραγωγής, αλλά σε ένα επερχόμενο αγωνιστικό που θα αγωνιστεί στο αυστραλιανό Supercar Championship, με προδιαγραφές GEN3.




Η ανακοίνωση έγινε με μία μινιατούρα της αγωνιστικής Toyota GR Supra, φτιαγμένη από πηλό

Συνεπώς, κανείς -πόσο μάλλον Ευρωπαίος- δεν μπορεί να αποκτήσει αυτή την καινούργια Supra. Η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και κάτω από το καπό διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό V8.

Ο συγκεκριμένος δεν είναι άγνωστος στους φίλους της σπορ αυτοκίνησης, αφού έχει αξιοποιηθεί και στα Lexus LC 500 και RC-F παραγωγής, αλλά και στο αγωνιστικό Toyota Hilux του Dakar.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της νέας αγωνιστικής Supra, παραμένουν εντελώς άγνωστα. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι οι οδηγοί της, Ryan Wood και Chaz Mostert και ότι θα τρέξει με τα χρώματα της Walkinshaw Andretti United (WAU).




Κάπως έτσι θα είναι η αγωνιστική Toyota GR Supra

Η οποία μετράει 191 νίκες στο αυστραλιανό Supercar Championship και έξι πρωταθλήματα οδηγών. Επί της παρούσης, αγωνίζεται με Ford, αλλά από το 2026 θα τρέχει με Toyota, όποτε και θα είναι έτοιμη η GR Supra με τον V8.

Δυστυχώς, οι πιθανότητες να τη δούμε ως μοντέλο παραγωγής από την Toyota που θα διατεθεί στο ευρύ κοινό είναι μηδενικές.

Το μόνο που θα κάνει η ιαπωνική εταιρεία, θα είναι να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που θα αποκτήσει μέσα από την εξέλιξη και την κατασκευή της αγωνιστικής GR Supra, σε επόμενα GR μοντέλα.

Ακριβώς όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, συμμετέχοντας σε πληθώρα κορυφαίων κατηγοριών motorsport, όπως το Dakar, το WRC και το NASCAR.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 23:00:07

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button