Auto

Η Tesla έχει το χαμηλότερο κόστος συντήρησης σε βάθος 10ετίας

Η Consumer Reports, πρώην Consumers Union, είναι ένας αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός καταναλωτών. Πραγματοποιεί ανεξάρτητες δοκιμές προϊόντων κι έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς πολλές έρευνές της. Τώρα, ασχολείται με το 10ετές κόστος συντήρησης κι επισκευής και το πόρισμά της είναι ότι η Tesla προσφέρει το χαμηλότερο στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ανάλυση δεδομένων της Consumer Reports αποκαλύπτει ότι το συνολικό κόστος που θα έχει σε βάθος 10ετίας ένας κάτοχος Tesla είναι το φθηνότερο στον κλάδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερις στις πέντε από τις φθηνότερες μάρκες ήταν αμερικανικές, συμπεριλαμβανομένων των Buick, Lincoln και Ford, πέρα από την εταιρεία του Elon Musk.

Όχι μόνο έχει από τις χαμηλότερες τιμές για EV και την πιο μικρή κατανάλωση, αλλά ένα Tesla κοστίζει και ψίχουλα σε βάθος 10ετίας

Τα δεδομένα έδειξαν ότι, κατά τη διάρκεια 10 ετών ιδιοκτησίας, τα Tesla κοστίζουν κατά μέσο όρο μόλις $4.035 (€3.790) σε κόστος συντήρησης κι επισκευής. Στην άλλη άκρη της λίστας, αρνητικοί πρωταθλητές είναι η Land Rover κι η Porsche, που κοστίζουν $19.250 (€18.060) και $14.090 (€13.220) αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla Model 3 και Porsche Taycan κολυμπάνε στο Ντουμπάι

Την Tesla ακολούθησαν η Buick κι η Toyota με $4.900 (€4.600), η Lincoln με $5.040 (€4.730), με την ανάλυση να εξετάζει και το κόστος συντήρησης κι επισκευής σε βάθος 5ετίας. Εκεί, η διαφορά της Tesla ($580, €544) ήταν ακόμα μεγαλύτερη από την Toyota ($1.125, €1.055).

Tesla

Περιττό να αναφέρουμε ότι τα ευρήματα αφορούν την αμερικανική αγορά, αλλά βοηθούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων.  Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι ορισμένες μάρκες θερμικών πολυτελών μοντέλων έτειναν προς την κορυφή του φάσματος κόστους, ενώ η κατασκευάστρια αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων Tesla είχε χαμηλότερο κόστος.

«Η διαφορά στη συντήρηση ενός αυτοκινήτου κατά μέσο όρο μεταξύ ορισμένων επωνυμιών μπορεί να είναι αρκετές χιλιάδες σε ένα χρονικό διάστημα 10 ετών», δήλωσε ο Steven Elek, επικεφαλής προγράμματος Auto Data Analytics της Consumer Reports. 

«Επίσης, τα ακριβά πολυτελή μοντέλα είναι συχνά αρκετά ακριβά στη συντήρηση με την πάροδο του χρόνου». Προφανώς δεν μας λέει κάτι καινούργιο, αλλά είναι εντυπωσιακό να ποσοτικοποιείται αυτό που ήδη γνωρίζαμε και να βλέπουμε συγκεκριμένα νούμερα.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-23 09:15:23

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button