Auto

Η Suzuki καταργεί Swift Sport και Jimny LCV για χάρη των EV

Η είδηση μας έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία, όπου η τοπική Suzuki αποφάσισε να αποσύρει κάμποσα θερμικά μοντέλα — όπως το Swift Sport και το επαγγελματικό Jimny — ενόψει της στροφής της στην ηλεκτροκίνηση.

Αυτό ίσως εξηγεί γιατί δεν υπάρχει Swift Sport στην τέταρτη γενιά του δημοφιλούς ιαπωνικού μικρού. Στην απόφαση συνέβαλε αναντίρρητα η νομοθεσία για οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ηλεκτροκίνηση φέρνει τα πάνω-κάτω και πλήττει αγαπημένα μας μοντέλα, σαν το Swift Sport και το Jimny

Ορίζει συγκεκριμένο ποσοστό EV ταξινομήσεων, που θα αφορά το 28% των πωλήσεων το 2025 και στο 80% το 2030. Οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν ποινή £15.000 (€17.700) για κάθε θερμικό μοντέλο που πωλείται πάνω από την επιτρεπόμενη αναλογία.

Ο διευθυντής της Suzuki UK, Dale Wyatt, δήλωσε: «Η αποχώρηση αυτών των μοντέλων θα δημιουργήσει χώρο για τα EV και θα μας επιτρέψει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί σε μια αγορά που αλλάζει».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί ο Akio Toyoda τρελαίνεται με το Suzuki Jimny;

«Βγαίνουμε από τη θερμική εποχή εστιάζοντας στα SUV και το νέο Swift και, στη συνέχεια, ξεκινώντας από το δεύτερο 6μηνο του 2025, θα αρχίσουμε μια περίοδο ανάπτυξης των ηλεκτρικών μας μοντέλων».

Swift Sport

Συνδυάζοντας το παραπάνω με την απουσία έκδοσης Swift Sport στην τέταρτη γενιά του μοντέλου πόλης της Suzuki, είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για το κύκνειο άσμα ενός μικρού που αγαπήθηκε πολύ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Suzuki Swift 1.2 Hybrid, συνολική αναβάθμιση

Οι παραπάνω αλλαγές σημαίνουν ότι τα μόνα αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρα που θα απομείνουν στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι το νέο Swift, το Vitara που ανανεώθηκε πρόσφατα , το S-Cross και το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Across. 

Swift Sport

Πόσο θα πλήξει αυτό τις φετινές πωλήσεις; Οι ιθύνοντες πιστεύουν ότι θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το 2023. Σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρείας Κατασκευαστών κι Εμπόρων Αυτοκινήτων, η Suzuki πούλησε 26.574 αυτοκίνητα πέρυσι στην Αγγλία, έναντι 17.378 το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Suzuki Grand Vitara του 2008 ξετρελαίνει, αλλά ζητά €18 χιλιάρικα

Η ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη επιτρέψει μια πρώτη ματιά στο ηλεκτρικό της μέλλον με το πρωτότυπο eVX. Χοντρικά προσομοιάζει ένα EV S-Cross και με μπαταρία 60 kWh, επιτρέπει αυτονομία 550 km μεταξύ των φορτίσεων, σύμφωνα με τον αισιόδοξο ινδικό κύκλο δοκιμών MIDC.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-29 11:22:05

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button