Auto

Η Stellantis απέναντι σε όσους ζητούν… χαλάρωση!

Οποιαδήποτε καθυστέρηση στους στόχους μείωσης εκπομπών ρύπων της ΕΕ για το 2025, θα σημαίνει μόνο ότι οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες θα μείνουν περαιτέρω πίσω από τους ανταγωνιστές τους από την Κίνα, δήλωσε ο CEO της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες, στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ορισμένες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων της Renault και της Volkswagen, καθώς και η ACEA, ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει, να αναστείλει ή να τροποποιήσει τους στόχους του 2025, οι οποίοι είναι περίπου 15% πιο αυστηροί από τους ισχύοντες κανόνες, επειδή η αγορά ηλεκτρικών οχήματα έχει επιβραδυνθεί σημαντικά.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που χάνουν τον στόχο τους αντιμετωπίζουν πρόστιμο 95 ευρώ ανά γραμμάριο ανά όχημα. Πρόσφατες εκτιμήσεις λένε ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει συνολικά πρόστιμα 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, με βάση τα τρέχοντα στοιχεία εκπομπών και τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων (πλήρως ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών) αυτοκινήτων.



Ο Ταβάρες ανέφερε ότι η Stellantis είναι έτοιμη για τους νέους στόχους, οι οποίοι μεταφράζονται χονδρικά σε μερίδιο αγοράς ηλεκτρικών, 20 έως 25%. Τα EV αποτελούν λιγότερο από το 15% της ευρωπαϊκής αγοράς τη δεδομένη χρονική στιγμή.

«Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι Κινέζοι ανταγωνιστές μας κατασκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα με το ένα τρίτο λιγότερο από εμάς. Πρέπει να ανεβάσουμε το παιχνίδι μας. Κάθε δευτερόλεπτο που περνάμε σταματώντας είναι χρόνος που χάνουμε για να βελτιωθούμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-19 13:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button