Τεχνολογία

Η Sony παρουσίασε το PS5 Pro – Πότε κυκλοφορεί και πόσο θα κοστίζει η νέα κονσόλα

Αφού το παρουσίασε σε εκθέσεις βιντεοπαιχνιδών και συνέδρια προγραμματιστών σε όλο τον κόσμο, η Sony αποφάσισε τελικά ότι ήρθε η ώρα να το δείξει το PlayStation 5 Pro στο κοινό.

Σε μία εννιάλεπτη παρουσίαση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη (10/9) ο επικεφαλής αρχιτέκτονας της κονσόλας, Μαρκ Σέρνι, χαρακτήρισε το PS5 Pro την «ισχυρότερη κονσόλα που έχει παραχθεί ποτέ». Διαθέτει αναβαθμισμένη GPU, προηγμένο ray tracing και upscaling με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, κάνοντας τα παιχνίδια σας να τρέχουν πιο ομαλά και να φαίνονται καλύτερα από ποτέ.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Η Sony επιβεβαίωσε στο τέλος της παρουσίασης ότι το PS5 Pro θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου. Θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από τις 26 Σεπτεμβρίου 2024 από το PlayStation Direct και από εμπόρους λιανικής πώλησης.

Θα κοστίζει 799,99 ευρώ, τιμή που προκάλεσε σοκ σε πολλούς gamers, δεδομένου ότι πίσω στο 2016, όταν κυκλοφόρησε το PS4 Pro, κόστιζε ακριβώς το ίδιο με το PlayStation 4.

Οι τιμές του PlayStation 5 Pro σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και Ιαπωνία

Sony

Ωστόσο, την τιμή δικαιολογεί, σύμφωνα με τον Independent, η τεχνική εξέλιξη. Το άλμα στις προδιαγραφές από το PS5 στο PS5 Pro είναι πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ανάμεσα στο PS4 και το PS4 Pro.

Ο σχεδιασμός του PS5 Pro

Το PS5 Pro μοιάζει με μία μίξη του αρχικού PS5 και του PS5 Slim. Έχει το ίδιο ύψος με την αρχική κονσόλα και το ίδιο πλάτος με το PS5 Slim. Η οπτική διαφορά είναι οι φαρδιές γρίλιες στη μέση του PS5 Pro.

Η κονσόλα διαθέτει εσωτερικό σκληρό SSD 2TB – διπλάσιος αποθηκευτικός χώρος σε σχέση με το PS5 Slim – και συνοδεύεται από ένα ασύρματο χειριστήριο DualSense και το παιχνίδι «Astro’s Playroom». Δεν θα διαθέτει μονάδα ανάγνωσης δίσκου και όσοι επιθυμούν θα πρέπει να αγοράσουν οι ίδιοι ένα Ultra HD Blu-ray Disc Drive. Θα μπορούν επίσης να αλλάξουν τα καλύμματα της κονσόλας όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα.

Προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

Η μεγαλύτερη GPU στο PS5 Pro που διαθέτει 67% περισσότερες μονάδες υπολογισμού από την τρέχουσα κονσόλα PS5 και 28% ταχύτερη μνήμη. Συνολικά, αυτό επιτρέπει έως και 45% ταχύτερη απόδοση για το gameplay, κάνοντας την εμπειρία πολύ πιο ομαλή.

Το ray tracing έγινε επίσης πιο ισχυρό και παρέχει πιο δυναμική αντανάκλαση και διάθλαση του φωτός. Αυτό επιτρέπει στις ακτίνες να εκπέμπονται με διπλάσια, και μερικές φορές με τριπλάσια ταχύτητα σε σχέση με το PS5 Slim. Η Sony έδειξε αυτή τη διαφορά στην πράξη χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από τα παιχνίδια «Gran Turismo 7» και «Hogwarts Legacy».

Tο PlayStation Spectral Super Resolution που παρουσίασε η Sony είναι ένα upscaling με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, που χρησιμοποιεί τεχνολογία μηχανικής μάθησης για να παρέχει μεγαλύτερη ευκρίνεια εικόνας στα παιχνίδια και αυξημένη λεπτομέρεια που εντυπωσιάζει.

Στα άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται το PS5 Pro Game Boost, το οποίο σταθεροποιεί και βελτιώνει την απόδοση 8.500 παιχνιδιών του PS4 που είναι συμβατά με το PS5 Pro, ενώ το Enhanced Image Quality θα αυξάνει την ανάλυσή τους. Τέλος, το PS5 Pro θα διαθέτει ασύρματη τεχνολογία WiFi 7 στις περιοχές που υποστηρίζουν αυτό το πρότυπο, ενώ θα υποστηρίζει επίσης παιχνίδια VRR και 8K. Eίναι συμβατό με το PlayStation VR2, το PlayStation Portal, το DualSense Edge, το χειριστήριο Access, το Pulse Elite και το Pulse Explore.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-11 11:47:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button