Auto

Η Porsche 919 Hybrid αφήνει το Le Mans για τα χιόνια [video]

Όλοι θαυμάζουμε τα αγωνιστικά πρωτότυπα που διαγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία των 24 Ωρών του Le Mans, αλλά ποια είναι η κατάληξή τους όταν κρεμάσουν τα αγωνιστικά τους σλικ; Στην καλύτερη περίπτωση, τα περιμένει μία θέση στο μουσείο. Ωστόσο, η Porsche έχει περισσότερο χιούμορ και φαντασία και βρήκε μία συναρπαστική δεύτερη καριέρα για μία από τις 919 Hybrid.

Θυμίζουμε ότι η Porsche 919 Hybrid έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής και πρόσφατα εμφανίστηκε στο Car // Design Event 2024 στο Μόναχο της Γερμανίας. Επιτρέπει σε ορισμένους από τους κορυφαίους σχεδιαστές του κόσμου να συναντηθούν με φοιτητές και δημοσιογράφους.

Σχεδιάστηκε για την ευθεία Mulsanne, αλλά με μικρές τροποποιήσεις, ετοιμάζεται να κατακτήσει και τον χιονιά

Εκεί λοιπόν πόζαρε η Φρανκεστάιν δημιουργία της Porsche που κατασκευάστηκε πρώτη φορά για το F.A.T. Mankei 2023, ένα χιονισμένο πάρτι που πραγματοποιήθηκε στις Αυστριακές Άλπεις πέρυσι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ζήσε το όνειρο οδηγώντας Porsche 911 στον Αρκτικό Κύκλο

Η εκδήλωση τίμησε ένα εστιατόριο στην κορυφή του Glockner Pass, το οποίο κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Porsche. Όταν ξεκινούσε την πολύκροτη πορεία της, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιούσε τον θρυλικό δρόμο για να δοκιμάσει τα οχήματά της και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπερθερμανθούν.

919 Hybrid

Οι οδηγοί της σταματούσαν για ανάπαυλα στο εστιατόριο Mankei, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα με τη βοήθεια του Ferdi Porsche. Ωστόσο, δεδομένης της συχνής χιονόπτωσης σε αυτό το υψόμετρο, το εστιατόριο ενίοτε αποκλείεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τρακτέρ Porsche γυρίζουν τη Laguna Seca

Η Porsche Design σκέφτηκε ότι μια τροποποιημένη 919 Hybrid θα ήταν το τέλειο όχημα για τον διευθυντή του εστιατορίου ώστε να μην πονοκεφαλιάζει πώς θα φτάσει στην επιχείρησή του.

919 Hybrid

Με το όνομα FAT 919 Snowcat, φοράει ερπύστριες, ενώ η κόκκινη απόχρωσή τους θυμίζει τα τρακτέρ που κατασκεύαζε κάποτε η Porsche. Από πάνω τους κουμπώνει το αμάξωμα του αγωνιστικού μοντέλου εν πλήρει δόξα και τιμή, με όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα που το κρατούσαν προσγειωμένο στον αγωνιστικό τάπητα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε την Porsche 919 Hybrid Evo να κάνει το απόλυτο ρεκόρ στο Ring

Η 919 Hybrid κατέκτησε την πρώτη θέση γενικής στο Le Mans το 2015, το 2016 και το 2017. Τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 912 ίππων που περιλαμβάνει κι έναν V4 2,0 lt. Ζύγιζε 875 kg χωρίς καύσιμα, αλλά μην περιμένετε αντίστοιχη αλαφρότητα τώρα. 

919 Hybrid

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-20 09:19:47

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button