Auto

Η Nissan Silvia των ’60s είναι η Lancia Fulvia της Ιαπωνίας

Η Nissan Silvia γεννήθηκε από την ιδέα της κατασκευής ενός κουπέ που θα βασιζόταν στη σπάιντερ Fairlady SP310. Με την αγαστή συνεργασία της Yamaha.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο με πρωτότυπες γραμμές που δεν θα είχε καμία σχέση με τα ντεμοντέ και ξεπερασμένα γιαπωνέζικα σχέδια που βλέπαμε μέχρι τότε στα αυτοκίνητα από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Έτσι εγένετο η Nissan Silvia και τώρα μπορείτε να την αποκτήσετε.

Μπορεί τα ιαπωνικά μοντέλα εκείνων των δεκαετιών να θεωρούνται ότι υπολείπονται σε σχεδίαση από τα ευρωπαϊκά, αλλά η Nissan Silvia ξεχειλίζει από στιλ

Κατασκευάστηκαν μόλις 544 κομμάτια, με μόλις τέσσερα από αυτά να εισάγονται στην Ευρώπη. Τώρα, όσοι μας διαβάζετε από τις ΗΠΑ, έχετε την ευκαιρία να προσθέσετε ένα σπάνιο κομμάτι της ιαπωνικής αυτοκίνησης στο γκαράζ σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tommykaira ZZ, η άγνωστη ιαπωνική απάντηση στη Lotus Elise

Η Nissan Silvia είναι πανέμορφη κι αρχοντική. Θα περίμενες ότι βγαίνει από τα σχεδιαστήρια της Ferrari ή της Maserati. Υπό αυτή την έννοια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η Lancia Fulvia της Ασίας.

Nissan Silvia

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι του 1965, που ήταν κι η πιο παραγωγική χρονιά, αφού τότε κατασκευάστηκαν οι 422 από τις 544 Nissan Silvia.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ούτε €13.500 η BMW 2002 Speedster, ακυρώστε την Porsche 356

Εισήχθη στις ΗΠΑ το 2005 και τώρα δημοπρατείται. Η τελική ημερομηνία είναι σε 10 ώρες και κατά τη συγγραφή του άρθρου, η υψηλότερη προσφορά ήταν στα $21.000 (€19.500). Η τιμή της ενδέχεται να φτάσει σε 6ψήφια νούμερα, αφού τόσο κοστολογούνται τα πλέον άριστα μοντέλα.

Nissan Silvia

Παρόλο που η παραγωγή του αυτοκινήτου τερματίστηκε το 1968, άλλα δύο αυτοκίνητα συναρμολογήθηκαν από ανταλλακτικά, ένα το 1970 και ένα το 1974, που πουλήθηκαν στην Ιαπωνία. Την πλειονότητα των εξαγωγών απορρόφησε η Αυστραλία με 40 κομμάτια. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW 3.0 CS του 1973, διότι μία 50άρα ίσον δύο 25άρες

Το Βέλγιο μαζί με τη Γερμανία ήταν οι μόνες ευρωπαϊκές χώρες που λανσαρίστηκε εμπορικά με συνολικά τέσσερα (!) αυτοκίνητα να εισάγονται στη Γηραιά Ήπειρο. Κομμάτια μάλιστα ειδικής κατασκευής, καθώς ήταν και τα μόνα αριστεροτίμονα. Η «δική» μας έχει όμως το τιμόνι στα δεξιά.

Nissan Silvia

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό το σπάνιο μοντέλο, διαβάστε το εκτενές μας αφιέρωμα.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-08 14:27:28

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button