Auto

Η Nissan κέρδισε $32 εκατ. κι ένα γιοτ από τον Carlos Ghosn

Η Nissan μόλις κέρδισε ένα πολυτελές γιοτ από τον πρώην πρόεδρο και νυν κατηγορούμενο Carlos Ghosn. Πρόκειται για το σκάφος των 37 μέτρων που απέκτησε ο γεννημένος στη Βραζιλία με τα χρήματα που κατηγορείται ότι πήρε παράνομα από τη Nissan.

Τώρα, ο Carlos Ghosn διατάχθηκε να παραδώσει το πλοίο στην ιαπωνική εταιρεία. Επιπλέον, η εταιρεία που δημιούργησε μαζί με τη σύζυγό του για να αγοράσουν το σκάφος διατάχθηκε να καταβάλλει $32 εκατομμύρια ως αποζημίωση, σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Βρετανικών Παρθένων Νήσων.

Αυτό το σίριαλ καλά κρατεί και θα τραβήξει κάμποσο ακόμα 

Το Custom Line Navetta 37 κατασκευάστηκε από τον Ferretti, Ιταλό κατασκευαστή σκαφών, και βαφτίστηκε «Shachou», που στα ιαπωνικά σημαίνει «το αφεντικό». Μάστορας στο πικάρισμα ο Carlos. Διαθέτει επτά μπάνια, πέντε κύριες καμπίνες και τέσσερις καμπίνες πληρώματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Carlos Ghosn μηνύει τη Nissan ζητώντας €1 δισ. αποζημίωση!

Το γιοτ αποτέλεσε το επίκεντρο των κατηγοριών που στόχευαν τον Ghosn. Συνελήφθη το 2018 στο απόγειο της εξουσίας του ως πρόεδρος της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, του μεγαλύτερου τότε ομίλου αυτοκινήτων στον κόσμο.

Carlos Ghosn

Το σκάφος περιλήφθηκε σε άλλες τέσσερις ποινικές κατηγορίες που ασκήθηκαν εναντίον του Carlos Ghosn από Ιάπωνες εισαγγελείς. Δεν έχει ακόμη δικαστεί στην Ιαπωνία, αφού μετά από 140 ημέρες εγκλεισμού σε δύο ξεχωριστές θητείες σε φυλακή του Τόκιο, διέφυγε από την Ιαπωνία στην πατρίδα του, τον Λίβανο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Carlos Ghosn: Από φυγάς, τώρα καθηγητής σε πανεπιστήμιο του Λιβάνου

Συνεχίζει να μένει εκεί με την Ιντερπόλ να ζητά τη σύλληψή του. Ο 70χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία στο Automotive News και δήλωσε ότι «προφανώς προσέφυγε» για την απόφαση. Ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του παρευρέθηκαν στη δίκη, ούτε εκπροσωπήθηκαν εκεί.

Carlos Ghosn

Η Nissan όμως δεν θα σταματήσει εκεί. Θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να καταστήσει τον Carlos Ghosn υπεύθυνο «για την ανάρμοστη συμπεριφορά του».

Η ετυμηγορία των Βρετανικών Παρθένων Νήσων είναι μία από τις πολλές συνεχιζόμενες αστικές και ποινικές αναμετρήσεις που γίνονται πρωτοσέλιδα κι απασχολούν δικαστήρια σε όλο τον πλανήτη, σχεδόν έξι χρόνια μετά τη σύλληψη του κάποτε κραταιού μεγαλοστελέχους.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-27 00:23:40

Back to top button