Auto

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει ηλεκτρικό hypercar

Η Mercedes-AMG ετοιμάζεται να λανσάρει ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό supercar, σηματοδοτώντας μια μεγάλη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση για τη μάρκα επιδόσεων.

Αυτό το επερχόμενο μοντέλο θα διαδεχθεί την SLS Electric Drive, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2013 με 730 ίππους και περιορισμένη παραγωγή μόλις εννέα αυτοκινήτων.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το νέο supercar θα έχει πολύ μεγαλύτερο όγκο παραγωγής, ευθυγραμμιζόμενο με την ευρύτερη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της AMG.

Εμπνευσμένο από το concept Vision One-Eleven που αποκαλύφθηκε πέρυσι, το νέο supercar θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα για τη μελλοντική σειρά EV της AMG.

Θα χρησιμοποιεί την προηγμένη ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V της AMG και την τεχνολογία αιχμής της μπαταρίας ιόντων λιθίου από την αμερικανική Sila.

Η ισχύς θα προέρχεται από εξαιρετικά αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες αξονικής ροής, που αναπτύχθηκαν αρχικά από τη Yasa, την οποία η Mercedes-Benz εξαγόρασε το 2021.

Αυτοί οι κινητήρες είναι σημαντικά ελαφρύτεροι και πιο συμπαγείς από τους παραδοσιακούς, αποδίδοντας έως και 495 ίππους με βάρος μόλις 24 κιλά.

Το νέο supercar της AMG θα είναι ένα κομβικό μοντέλο, με στόχο να ξεπεράσει ακόμα και το hypercar Mercedes-AMG One, το οποίο διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης ισχύος 1.064 ίππων.

Το αυτοκίνητο αυτό αναμένεται να ανταγωνιστεί άλλα ηλεκτρικά supercars υψηλών προδιαγραφών, όπως η Porsche Mission X και η Alfa Romeo 33.

Παρά τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η AMG σχεδιάζει να διατηρήσει την εμβληματική φιλοσοφία της «ένας άνθρωπος, ένας κινητήρας», εξασφαλίζοντας μια εξατομικευμένη εμπειρία υψηλών επιδόσεων για τους πελάτες της.

Η παραγωγή των νέων κινητήρων θα ξεκινήσει το 2025 στο εργοστάσιο της Mercedes στο Berlin-Marienfelde, υποστηρίζοντας τη δέσμευση της AMG να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 22:00:40

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button