Auto

Η Lexus ετοιμάζει νέο supercar

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά λένε και στην προκειμένη περίπτωση αυτό ακριβώς συμβαίνει. Διότι οι πληροφορίες του καλοκαιριού επιβεβαιώνονται, με το Lexus LFR να εντοπίζεται σε δημόσιους δρόμους να κάνει δοκιμές, με στόχο την παρουσίασή του το 2026.

Ως τώρα, γνωρίζαμε μόνο για το αγωνιστικό πρωτότυπο το οποίο και είδαμε σε μορφή αγωνιστικού GT3 να πραγματοποιεί δοκιμές σε πίστες της Γερμανίας και της Ιαπωνίας. Αλλά τώρα, μιλάμε για την πολιτική έκδοση που θα αντικαταστήσει το εμβληματικό LFA.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο προδίδουν ορισμένα χαρακτηριστικά με το LFR να μοιράζεται πολλά με την GT3 εκδοχή του. Ωστόσο, οι εισαγωγές αέρα μοιάζουν να είναι μικρότερες, όπως και τα canard, ενώ το καπό έχει μικρότερο αεραγωγό.

Πίσω, η αεροτομή είναι πιο διακριτική, συγκριτικά με το αγωνιστικό, ώστε το καινούργιο supercar να αποκτήσει μία πιο πολιτισμένη εμφάνιση.

Επιπλέον, οι εισαγωγές μοιάζει να έχουν επανασχεδιαστεί, την ώρα που ο διαχύτης έχει μορφοποιηθεί και φιλοξενεί δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Οι πρώτες πληροφορίες αυτών που είδαν το νέο Lexus LFR αναφέρουν ότι ακόμα απέχει από το να μπει στην παραγωγή, με την εταιρεία να σκοπεύει να προβεί σε ακόμα περισσότερες αλλαγές.

Υπενθυμίζουμε, ότι το αγωνιστικό LFR αποτελεί εξέλιξη του κόνσεπτ GR GT3 Coupe του 2022, άρα μπορούμε να υπολογίσουμε ότι και η πολιτική έκδοση θα εξοπλίζεται με twin-turbo V8.

Ακόμα, δε γνωρίζουμε εάν θα διαθέτει υβριδική υποβοήθηση, ενώ είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας των σπορ αυτοκινήτων των Toyota και Lexus.

Η αγωνιστική έκδοση του μοντέλου αναμένεται να μπει στις πίστες το 2026, άρα λίγο αργότερα πρόκειται να δούμε επίσημα το Lexus LFR.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 20:30:00

Back to top button