Auto

Η Kia ετοιμάζει ένα ακόμα ηλεκτρικό για την Ευρώπη

Οι Κορεάτες συνεχίζουν απτόητοι την επίθεσή τους στην Ευρώπη με πολύ ενδιαφέροντα ηλεκτρικά μοντέλα, στα οποία θα προσθέσουν σύντομα ακόμα ένα.

Το Kia EV4, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2026, θα είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό hatchback σχεδιασμένο για να ανταγωνιστεί το Ford Explorer και το Volkswagen ID.3.

Αρχικά αποκαλύφθηκε ως concept με πιο μεγάλο fastback αμάξωμα, όμως όπως φαίνεται το EV4 θα προσφέρεται τώρα και ως hatchback, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά και από τα δύο αμαξώματα για να προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό.

Χτισμένο στην πλατφόρμα E-GMP, που μοιράζεται με τα άλλα ηλεκτρικά οχήματα της Kia, όπως τα EV3, EV5 και EV9, το EV4 αναμένεται να διαθέτει παρόμοια κινητήρια σύνολα.

Η ηλεκτρική διάταξη του EV3 περιλαμβάνει έναν κινητήρα 204 ίππων που είναι τοποθετημένος μπροστά. Η άλλη επιλογή περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα 197 ίππων μπροστά που συνδυάζεται με έναν έναν δεύτερο πίσω απόδοσης 102 ίππων για την τετρακίνητη έκδοση GT.

Το EV3 προσφέρει δύο επιλογές μπαταριών: 58kWh για αυτονομία 430 χιλιομέτρων και 81kWh για σχεδόν 600 χιλιόμετρα.

Το μεγαλύτερο μέγεθος του EV4 μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρώς μειωμένη αυτονομία.

Στο εσωτερικό, το EV4 αναμένεται να διατηρήσει μια μινιμαλιστική, κομψή καμπίνα παρόμοια με το concept, με μια ενιαία οθόνη αφής που ενσωματώνει τις οθόνες οργάνων και infotainment.

Θα περιλαμβάνει επίσης φυσικά κουμπιά για βασικές λειτουργίες όπως ο έλεγχος του κλιματισμού και των μέσων ενημέρωσης.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει στη Σλοβακία το 2025, με εκτιμώμενη τιμή κοντά στις 40.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 15:00:45

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button