Οικονομία

Η JP Morgan υποβαθμίζει τις ελληνικές μετοχές – Παραμένει θετική για τα ομόλογα

Σε ουδέτερη υποβάθμισε τη σύστασή της για την ελληνική αγορά η JP Morgan, ωστόσο παραμένει θετική (overweight) για τα ομόλογα χαρακτηρίζοντάς τα ως την αγαπημένη της επιλογή από την περιφέρεια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές πρόκειται για μια καθαρά τεχνική υποβάθμιση, με φόντο την επιλογή της αμερικάνικης τράπεζας να αναβαθμίσει την αγορά της Νοτίου Αφρικής, καθώς δεν δίνει κάποια άλλα στοιχεία ή εξηγήσεις για την αλλαγή αυτή της στάσης του.

Όσον αφορά στα ομόλογα, ο επενδυτικός οίκος επισημαίνει πως η Ελλάδα αναμένεται να συνεχίσει να προσφέρει σημαντικό «καταφύγιο» και εργαλείο έναντι του κινδύνου της αγοράς, διατηρώντας έτσι τις long θέσεις που έχει κτίσει έναντι των ιταλικών τίτλων.

Η Ισπανία και η Ελλάδα αποτελούν τα «αγαπημένα picks» από την περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των ελληνικών spreads, η τράπεζα αναφέρει πως θα υποχωρήσουν το επόμενο διάστημα και εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στις 115 μ.β. τον Σεπτέμβριο του 2024 από περίπου 128 μ.β. σήμερα, ενώ θα διατηρηθούν στις 120 μ.β μέχρι το τον Ιούνιο του 2025.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η JP Morgan εκτιμά πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος θα κινηθεί στο 2,2%, προβλέπει πως ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2,8%, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί στο 1,2%, ενώ ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ θα υποχωρήσει σημαντικά στο 154%.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-02 15:41:51

Back to top button