Auto

Η Honda ψηφίζει ηλεκτρικά και στις μηχανές γκαζόν!

Η Honda είχε ανακοινώσει στα τέλη του 2023 ότι σταματάει την κατασκευή μηχανών του γκαζόν με θερμικούς κινητήρες και στρέφει το βλέμμα της προς την ηλεκτροκίνηση. Η καινούρια γενιά μηχανών γκαζόν της Honda θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη και ήδη τα πρώτα τέσσερα μοντέλα είναι έτοιμα να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα.

Η πρώτη παρουσίαση των εργαλείων περιποίησης κήπου έγινε στην Equip Exposition 2024. Τα νέα εργαλεία είναι εξ ολοκλήρου σχεδιασμένα από την αρχή και η Honda υπόσχεται κορυφαία απόδοση, παρόμοια με εκείνη των θερμικών μηχανών του γκαζόν. Το πρώτο από τα μοντέλα είναι το HRN-BV, ένα εργαλείο βασικής κοπής το οποίο αποδίδει 1,5 kW, έχει τροχούς 8 ιντσών και λεπίδες 21 ιντσών από ατσάλι.



Η μπαταρία είναι λιθίου 8Ah και έχει αυτονομία λειτουργίας 30 λεπτών. Το δεύτερο μοντέλο είναι το NeXite με μεγαλύτερους τροχούς 9 ιντσών και σύστημα Honda Select Drive με ταχύτητα 6,4 χλμ./ώρα. Επιπλέον, έχουμε το HRX-BE με το σύστημα e-Select Drive και διαχείριση από κουμπιά στη λαβή, ενώ τέλος υπάρχει το HRC-BE που είναι και το κορυφαίο της σειράς.

Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 2 kW συγκρίσιμο με τον 200 κ.εκ. του Honda GCV και δύο μπαταρίες 12Ah. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 45 λεπτά και να φορτιστεί σε 4,5 ώρες. Όσο για τις τιμές, στις ΗΠΑ κυμαίνονται από 830 ευρώ έως και 1.750 ευρώ.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 23:00:00

Back to top button