Οικονομία

Η GLS αποκτά το 20% της ACS έναντι 74 εκατ. ευρώ

Ποσοστό 20% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ταχυδρομικών υπηρεσιών, ACS, αποκτά η General Logistics Systems (GLS).

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η Quest Συμμετοχών Α.Ε. (εφεξής η Εταιρεία) ανακοινώνει ότι στις 21 Οκτωβρίου 2024 υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Εταιρείας και της GENERAL LOGISTICS SYSTEMS B.V. (εφεξής «GLS»), για συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Μ.Α.E.E. (εφεξής ACS).

Η GLS, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπηρεσιών δεμάτων, logistics και υπηρεσιών express, με δραστηριότητες παγκοσμίως, θυγατρική του ομίλου IDS(International Distribution Services – https://www.internationaldistributionservices.com/en).

Οι βασικοί όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Πώληση και μεταβίβαση από την Εταιρεία στην GLS του 20% των μετοχών της ACS, έναντι τιμήματος ευρώ 74 εκατομμυρίων.
  • Δικαίωμα της GLS να αγοράσει («call option») το υπόλοιπο 80% των μετοχών της ACS, είτε στις 31-10-2025, ή στις 30-10-2026, έναντι προσυμφωνημένου ελάχιστου τιμήματος ύψους ευρώ 296 εκατομμυρίων.
  • Σε περίπτωση που η GLS δεν ασκήσει το παραπάνω δικαίωμα αγοράς, η Εταιρεία θα έχει το δικαίωμα επαναγοράς από την GLS του 20% των μετοχών της ACS, μέσω ενός προσυμφωνημένου μηχανισμού.

Η Διοίκηση της ACS μέχρι την άσκηση του δικαιώματος από την GLS θα συνεχίσει να ασκείται από την Εταιρεία.

Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενδέχεται να απαιτηθούν εγκρίσεις από την αρμόδια αρχή ανταγωνισμού, για τις οποίες η Εταιρεία και η GLS θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Quest Συμμετοχών Α.Ε. για τη συναλλαγή είναι η AXIA Ventures Group, ενώ Νομικός Σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρεία Ποταμίτης-Βεκρής.

To άρθρο Η GLS αποκτά το 20% της ACS έναντι 74 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 20:30:00

Back to top button