Auto

Η Brembo εξαγόρασε την Öhlins Racing για €370 εκατομμύρια

Η Brembo ανακοίνωσε την εξαγορά του κατασκευαστή αναρτήσεων Öhlins Racing για €370 εκατομμύρια. Ο εμβληματικός κατασκευαστής φρένων μόλις απέκτησε την επίσης θρυλική εταιρεία αναρτήσεων από τη μητρική Tenneco.

Εφόσον η εξαγορά πληροί όλες τις ρυθμιστικές εγκρίσεις, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Brembo. Θα επεκτείνει επίσης σημαντικά τους τομείς όπου η Brembo εμπλέκεται στην αγορά των αυτοκινήτων επιδόσεων. Η Öhlins Racing είναι πασίγνωστη για τις αναρτήσεις της, τόσο στα αυτοκίνητα, όσο και στις μοτοσικλέτες. Προσφέρει επιλογές για δρομίσια κι αγωνιστική χρήση.

Δύο ονόματα-θρύλοι στον τομέα των επιδόσεων ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με έδρα τη Στοκχόλμη, η εταιρεία ιδρύθηκε το 1976 και σήμερα κατέχει δύο εργοστάσια, ένα στη Σουηδία κι ένα στην Ταϊλάνδη. Στις ίδιες τοποθεσίες, διαθέτει επίσης δύο κέντρα έρευνας κι εξέλιξης. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται και τέσσερις εγκαταστάσεις διανομής και δοκιμών: Συγκεκριμένα στη Σουηδία, την Ταϊλάνδη, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Öhlins Racing αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 500 άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Brembo G Sessanta: Νέες δαγκάνες φρένων με φωτισμό LED!

«Καθώς ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Brembo, είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκλειδώνουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης κι αξιοποιούμε τις αντίστοιχες δυνάμεις και τα πλεονεκτήματά μας για να προωθήσουμε την καινοτομία και να προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία στους πελάτες και τους υπαλλήλους μας», δήλωσε ο CEO της Öhlins Racing, Tom Wittenschlaeger.

Brembo

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η Brembo θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο εργατικό δυναμικό ή την γκάμα των προϊόντων. Ο κατασκευαστής φρένων επεκτείνεται τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της SBS Friction το 2021 για να ενσωματώσει εξαρτήματα φρένων για μοτοσικλετές κι ATV. Νωρίτερα φέτος, η Brembo ανακοίνωσε μια νέα μονάδα παραγωγής στην Ταϊλάνδη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Να πώς δοκιμάζει η Brembo τα φρένα της F1

«Η Öhlins ταιριάζει πολύ στην Brembo», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Brembo, Matteo Tiraboschi. «Είναι μια παγκοσμίου φήμης μάρκα, τόσο στην πίστα, όσο και στον δρόμο. Καλωσορίζουμε την Öhlins στον Όμιλό μας ως μια εξαιρετική ευκαιρία να επεκτείνουμε τα προϊόντα μας. Με αυτήν την προσθήκη, κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά στη στρατηγική μας για να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας». Οι τελικές εγκρίσεις για τη συμφωνία αναμένονται εντός του 2025.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-12 10:49:39

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button