Auto

Η BMW παλεύει να εμποδίσει την πώληση αυτοκινήτων από καμμένο πλοίο

Πριν από έναν περίπου χρόνο στο πλοίο Fremantle Highway ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά η οποία κατάστρεψε σχεδόν ολόκληρο το φορτίο που μετέφερε. Το φορτίο ήταν κυρίως ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία καταστράφηκαν και μόνο μερικές εκατοντάδες από αυτά κατάφεραν να μείνουν ανέπαφα.

Στο τέλος του 2023 η BMW ανακάλυψε ότι 260 από αυτά τα οχήματα ήταν δικά της και είχαν διασωθεί ανέπαφα από την καταστροφική πυρκαγιά. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν ότι αυτές οι 260 BMW βρέθηκαν ξαφνικά να πωλούνται στην Ολλανδία.

Και αυτό γιατί η εταιρεία από την Ταϊβάν στην οποία ήταν ασφαλισμένο το πλοίο επέλεξε να πουλήσει τα 260 αυτοκίνητα σε μια κοινοπραξία στο Ρότερνταμ. Από εκεί, οι BMW ήταν έτοιμες να βγουν στις αγορές προς πώληση, κάτι που όταν η BMW το αντιλήφθηκε προσπάθησε να το σταματήσει προχωρώντας σε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία.

Οι λόγοι έχουν να κάνουν με το κατά πόσο αυτά τα αυτοκίνητα είναι σε κατάλληλη κατάσταση για οδήγηση μετά από μια τέτοια ταλαιπωρία και με το πόσο ασφαλή είναι. Η BMW προειδοποιεί ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι επικίνδυνα και το ρίσκο μεγάλο για όποιον τα αποκτήσει.

Φυσικά, η κοινοπραξία επιχειρήσεων δε συμφωνεί με αυτή την εξέλιξη και θέλει να προχωρήσει στην πώληση των αυτοκινήτων. Μάλιστα υπάρχει ένα παραθυράκι στην υπόθεση που αναφέρει ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να πωληθούν σε χώρες με πιο χαλαρούς νόμους ως προς την ασφάλεια. Αυτό όμως για την BMW θα ήταν εξίσου καταστροφικό καθώς αν κάτι δεν πήγαινε καλά η εικόνα της εταιρείας θα ήταν σε δυσμενή θέση. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε περαιτέρω εξελίξεις στο ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-02 20:45:37

Back to top button