Auto

Η Aston Martin πουλάει τέσσερις υπέροχες Zagato, κάνε κίνηση

Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος στη θέα τεσσάρων εκλεκτών αριστουργημάτων της Aston Martin. Άλλωστε, όταν η θρυλική βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με τον εξωτικό Ιταλό κατασκευαστή Zagato, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Η συλλογή αποτελείται από τέσσερα πολύ ιδιαίτερα μοντέλα: Μία Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake, μία Vanquish Speedster και μία Vanquish Volante, ένα η εξαιρετικά σπάνια DBS GT Zagato συμπληρώνει το καρέ. 

Αν νομίζεις ότι μία Aston Martin Zagato αρκεί για να κοσμήσει κάθε απαιτητικό γκαράζ, φαντάσου τι αντίκτυπο προκαλούν τέσσερις μαζί

Η DBS GT Zagato είναι με διαφορά το διαμάντι στο στέμμα της συλλογής. Κατασκευάστηκε προς τιμήν της 100ης επετείου του Ιταλού καροσερίστα και περιορίστηκε σε μόλις 19 τεμάχια παγκοσμίως. Αποδίδει 771 ίππους από το twin-turbo V12 και κόστιζε πάνω από €7,2 εκατομμύρια όταν ήταν καινούργια. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Aston Martin DBS GT Zagato αποτελεί το δεύτερο μέλος της οικογένειας DBZ Centenary Collection

Εν τω μεταξύ, η βρετανική εταιρεία κατασκεύασε μόνο 99 παραδείγματα από τις Vanquish Zagato Volante και Vanquish Shooting Brake. Η Vanquish Speedster περιορίστηκε σε μόλις 28 μονάδες. Κάθε μία τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 6,0 lt απόδοσης 600 ίππων, ο οποίος την εκτοξεύει στα 100 km/h σε 3,5”, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 km/h.

Aston Martin

Ένα μοντέλο που λείπει από τη συλλογή και θα την αναβάθμιζε ακόμα περισσότερο είναι ένα από τα συνολικά 19 σετ Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins — Coupé και Speedster.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται το μοναδικό πρωτότυπο Aston Martin Lagonda SUV

Να θυμίσουμε πως η Aston Martin Vantage V12 Zagato Coupé παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011, όμως η ξεχωριστή αυτή έκδοση ξαναμπήκε στην παραγωγή με αφορμή την 100ή επέτειο από την ίδρυσή του σχεδιαστικού οίκου Zagato Milano. 

Aston Martin

Η τιμή κάθε σετ ορίστηκε στα €1,94 εκατομμύρια λόγω του συλλεκτικού χαρακτήρα, των πανάκριβων υλικών και του χειροποίητου αμαξώματος. Η Aston Martin Works δεν ανακοινώνει πόσο κοστίζει η συλλογή — αλλά δεν θα εκπλαγούμε αν το κουαρτέτο πλησιάσει τα €50 εκατομμύρια.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-26 20:56:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button