Auto

Η Apple παίρνει τον έλεγχο των αυτοκινήτων μας

Η Apple παρουσίασε την επόμενης γενιάς πλατφόρμα CarPlay, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Το νέο CarPlay, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας παγκόσμιας συνάντησης προγραμματιστών της Apple, δίνει έμφαση στην προσαρμογή και την ευελιξία, καθιστώντας το πιο λειτουργικό και διαδραστικό από ποτέ.

Με την αυξανόμενη τάση για περισσότερες οθόνες στα οχήματα, το CarPlay μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως αυτές τις οθόνες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία που μοιάζει με το σύστημα του κατασκευαστή.

Η Apple συνεργάζεται στενά με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να αναπτύξει από κοινού τη διεπαφή, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία για κάθε μάρκα.

Το νέο σύστημα είναι σχεδιασμένο να είναι ευέλικτο, ενσωματώνοντας διάφορους χώρους για δυναμικό περιεχόμενο που μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ανάγκες του κατασκευαστή.

Ο χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα να προσαρμόσει την εμπειρία του CarPlay. Από τα σχέδια των οργάνων μέχρι τις διατάξεις πληροφοριών, όλα μπορούν να διαμορφωθούν για να ταιριάζουν στις ατομικές προτιμήσεις του οδηγού.

Η πλατφόρμα είναι κλιμακωτή και προσαρμόζεται σε διάφορα μεγέθη και διατάξεις οθονών, επιτρέποντας, για παράδειγμα, τη χρήση βοηθητικών οργάνων στην κεντρική οθόνη ή τη θέση των χαρτών πλοήγησης στην οθόνη του επιβάτη.

Πέρα από τα εντυπωσιακά οπτικά στοιχεία, το νέο CarPlay μπορεί να διαχειριστεί και συστήματα του οχήματος όπως οι ρυθμίσεις κλιματισμού, τα προγράμματα οδήγησης, τις ρυθμίσεις υποβοήθησης οδηγού και τους ελέγχους κάμερας.

Αν και το σύστημα θα ελέγχει όλες τις διαθέσιμες οθόνες του οχήματος, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού πίνακα οργάνων (και ακόμη και της οθόνης του επιβάτη), όπως αναφέρθηκε, θα εξακολουθεί να απαιτεί ένα iPhone και δεν θα προσφέρεται ως αυτόνομο λειτουργικό σύστημα.

Ωστόσο, αυτές οι δυνατότητες εξαρτώνται από την συνεργασία των κατασκευαστών αυτοκινήτων με την Apple για την ανάπτυξη των κατάλληλων συστημάτων.

Οι Porsche και Aston Martin είναι οι πρώτες μάρκες που ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την επόμενη γενιά του CarPlay στα μελλοντικά τους οχήματα.

Αναμένονται περισσότερες ανακοινώσεις από άλλους κατασκευαστές και δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-15 21:00:55

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button