Auto

Η Alpine A110 εκθρόνισε την Porsche 718 Cayman GT4; (+ video)

Στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, οι συντελεστές του ψηφιακού καναλιού CarSpyMedia στο ΥouTube ανήρτησαν σε αυτό πλάνα από τις δοκιμές εξέλιξης ενός πρωτότυπου της Alpine A110 στο Nürburgring-Nordschleife.

Το αυτοκίνητο ήταν καμουφλαρισμένο και διέθετε μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος του, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για μια ακόμη πιο σπορ έκδοση του μοντέλου.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό δεν ήταν μόνο αυτό. Το στοιχείο του κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν η παρουσία στην λεγόμενη «Πράσινη Κόλαση» και του Εστεμπάν Οκόν, του πιλότου της Alpine F1 Team.



O Γάλλος, οδήγησε το πρωτότυπο στην πίστα για πολλούς γύρους και συνέβαλε στο έργο του Λοράν Ιγκρόν, του οδηγού εξέλιξης της γαλλικής εταιρείας.

Ο ανεπίσημος χρόνος που καταγράφηκε τότε ήταν 7:18.77 λεπτά, ο οποίος είναι ταχύτερος από τον αυτόν που η Porsche 718 Cayman GT4 σημείωσε επίσημα εκεί το 2019. Ο χρόνος αυτής της έκδοσης του γερμανικού spotrs car ήταν 7:28.00 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι της Alpine βρέθηκαν και πάλι στο Nürburgring-Nordschleife με το πρωτότυπο της A110 το οποίο έχει κάποιες επιπλέον βελτιώσεις. Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, αυτές αφορούν σίγουρα στη νέα αεροτομή στο πίσω μέρος η οποία είναι ορατή στο αμάξωμά του.



Η έκδοση παραγωγής ίσως ονομαστεί A110 RS ή Α110 Trophy-R. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για αλλαγές στην απόδοση του κινητήρα. Ως τώρα, η μέγιστη ισχύς του δίλιτρου turbo κινητήρα φτάνει τους 300 ίππους.

O εξακύλινδρος τετράλιτρος boxer της 718 Cayman GT4 απέδιδε 420 ίππους όταν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, όμως το γερμανικό αυτοκίνητο ήταν πιο βαρύ από το γαλλικό.

Μένει να δούμε τον επίσημο χρόνο που θα ανακοινώσει η Alpine από το πρωτότυπο στη συγκεκριμένη πίστα, εάν όντως θα είναι ταχύτερος από την Porsche και φυσικά πού θα έχει σταματήσει το χρονόμετρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-25 23:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button