ΣΕΞ

Η 20χρονη Ελπίδα μιλάει για την εμπειρία της με το χάπι της επόμενης ημέρας

Η 20χρονη Ελπίδα μιλά για τη δική της «κακή» στιγμή που την οδήγησε στο χάπι της επόμενης ημέρας

YGEIAMOU.GR TEAM


Sponsored Content 


Υπάρχουν γυναίκες που διστάζουν να πάρουν το χάπι της επόμενης ημέρας, την εύκολη και ασφαλή μέθοδο επείγουσας αντισύλληψης που μπορεί να αποτρέψει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή μια εγκυμοσύνη που δεν ήταν στο πλάνο -όχι τουλάχιστον μέχρι να έρθουν οι κατάλληλες συνθήκες. Μπορεί να αισθάνονται άβολα να το ζητήσουν στο φαρμακείο ή φοβούνται πιθανές παρενέργειες, ακραίες και ανυπόστατες συνήθως, για τις οποίες άκουσαν σε τυχαίες συζητήσεις.

Ενδεχομένως πάλι να μη γνωρίζουν ότι υπάρχει, αν και η εικόνα από δημοσκοπήσεις για την ενημέρωση των Ευρωπαίων γυναικών περί την επείγουσα αντισύλληψη είναι θετική. Έρευνες σε σεξουαλικά ενεργές γυναίκες δείχνουν ότι, σε ένα μεγάλο ποσοστό, γνωρίζουν τη δυνατότητα πρόληψης μιας ακούσιας εγκυμοσύνης με το χάπι της επόμενης ημέρας και θα το αναζητούσαν ακόμα και στο φαρμακείο της γειτονιάς τους. Αλλά η πλειοψηφία δεν είναι όλες οι γυναίκες.

Περισσότερο από ποτέ, σήμερα που οι γυναίκες διεκδικούν την ισότιμη μεταχείρισή τους και υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ερωτική απόλαυση -με όσα απρόοπτα συνοδεύουν τη σεξουαλική πράξη- το χάπι της επόμενης ημέρας θα πρέπει να είναι μια συνειδητή και χωρίς ενοχές επιλογή, όπως θα είναι για την Ελπίδα, αν χρειαστεί να το λάβει ξανά.

Η 20χρονη Ελπίδα μοιράστηκε με το ygeiamou τη δική της εμπειρία, για το συμβάν των καλοκαιριών διακοπών που της έμαθε τη χρησιμότητα της επείγουσας αντισύλληψης:

«Ήταν τέλη Ιουνίου, διακοπές με μεγάλη παρέα, και το Σάββατο βράδυ θα περνούσαμε από όλα τα μπαρ της χώρας. Το νησί είχε βουλιάξει από κόσμο. Στην παρέα ήταν και ο Γ., ένα αγόρι που βγαίναμε περίπου δύο εβδομάδες. Συνήθως παίρναμε προφυλάξεις αλλά το βράδυ εκείνο είχαμε πιει πολύ. Όλα συνέβησαν γρήγορα και το πρωί ήταν θολά.

Προσπαθούσαμε να θυμηθούμε αν βάλαμε προφυλακτικό, ψάχναμε στην παραλία. Είχα πανικοβληθεί γιατί φοβόμουν για το χειρότερο. Πήρα την αδελφή μου τηλέφωνο και της εξήγησα τι συνέβη. Μου είπε να βρω φαρμακείο, να ζητήσω το χάπι της επόμενης ημέρας. Το είπα στις φίλες μου εκεί και είπαν πως δεν ήταν καλή ιδέα. Μπορεί να πάθαινα τίποτα και στο νησί δεν είχε νοσοκομείο. Την επόμενη άλλωστε θα γυρνούσαμε Αθήνα.

Όταν φτάσαμε το βράδυ Αθήνα, η αδελφή μου με πήρε και πήγαμε σε ένα φαρμακείο στο κέντρο. Ο Γ. προσφέρθηκε να έρθει μαζί αλλά είχα θυμό. Ξέρω πως έφταιγε κυρίως το άγχος, αλλά δεν του μιλούσα ούτε την τελευταία μέρα των διακοπών.

Η φαρμακοποιός με ρώτησε πότε συνέβη η πράξη και αν είχε συμβεί πάλι τις προηγούμενες ημέρες. Με ρώτησε αν υπήρχε περίπτωση να είμαι ήδη έγκυος και τη διαβεβαίωσα πως όχι. Μου εξήγησε τις διαθέσιμες επιλογές και επειδή είχαν περάσει σχεδόν δύο μέρες, πρότεινε να πάρω το χάπι που προστατεύει για πέντε μέρες.

Μου εξήγησε τα πάντα και προσπαθούσε να με ηρεμήσει ότι όλα είναι καλά. Ευτυχώς ήταν και η αδελφή μου μαζί.

Πήρα το χάπι αμέσως και προσπάθησα να κοιμηθώ. Ήμουν κουρασμένη από το ταξίδι και από το κλάμα. Σχεδόν δεν το κατάλαβα το χάπι, ήμουν άλλωστε πολύ κακόκεφη και αγχωμένη μέχρι να μου έρθει περίοδος. Λίγες μέρες μετά μου ήρθε και ηρέμησα.»

Ρωτήσαμε την Ελπίδα πώς ένιωσε όταν η περιπέτειά της έφτασε στο τέλος της, αν ένιωθε ενοχές που χρειάστηκε να πάρει το χάπι. «Στην αρχή ναι, αλλά μπήκα στο ίντερνετ, συζήτησα με φίλες της αδελφής μου που είπαν ότι είχαν πάρει και εκείνες παλιότερα. Έχω πει ότι θα προσέχω περισσότερο, αλλά αν χρειαστεί θα το ξαναπάρω» λέει στο ygeiamou αποφασιστικά, αφήνοντας ένα μικρό, συνωμοτικό χαμόγελο.

VI-24361-ELLAONE-09/2024

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας επιχορηγείται από την εταιρία ΒΙΑΝ και έχει ενημερωτικό και προωθητικό χαρακτήρα, δε συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή για τη χρήση ενός προϊόντος. Συμβουλευτείτε το Γιατρό ή το Φαρμακοποιό σας.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ : ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ.
Να μην χρησιμοποιείται: σε περιπτώσεις υπερευαισθησίας στη δραστική ουσία ή σε κάποιο από τα έκδοχα, σε εγκυμοσύνη, μαζί με σκεύασμα επείγουσας αντισύλληψης που περιέχει λεβονοργεστρέλη, σε σοβαρό άσθμα υπό γλυκοκορτικοειδή. Το ellaOne προορίζεται μόνο για περιστασιακή χρήση και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως τακτική μέθοδος αντισύλληψης. Δεν αποτρέπει την εγκυμοσύνη σε κάθε περίπτωση.
Επικοινωνία για ιατρικές πληροφορίες, ασφάλεια και ποιότητα σχετικά με το ellaOne στην Ελλάδα.
Για να αναφέρετε μια ανεπιθύμητη ενέργεια ή άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, παράπονα ποιότητας, καθώς και για ερωτήσεις σχετικά με ιατρικές πληροφορίες (πληροφορίες προϊόντος) μπορείτε να καλέσετε: (+30) 210 8009111 (24ωρη γραμμή) ή να αποστείλετε ηλεκτρονική αλληλογραφία στην διεύθυνση: pvvnx@vianex.gr .
Χρησιμοποιώντας την παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τον αριθμό τηλεφώνου επικοινωνείτε απευθείας με την ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, η οποία είναι ο τοπικός αντιπρόσωπος / διανομέας στην Ελλάδα, υπεύθυνος για τη φαρμακοεπαγρύπνηση και τις ιατρικές πληροφορίες και ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας για τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε.
Τα προσωπικά δεδομένα που ενδέχεται να παρέχετε χρησιμοποιώντας την παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τον αριθμό τηλεφώνου θα υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα σας στην προστασία δεδομένων, επικοινωνία με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε ή περισσότερες πληροφορίες για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο που είναι διαθέσιμος εδώ: https://www.vianex.gr/confidentiality
Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε είναι υπεύθυνη μόνο για προσωπικά δεδομένα που παρέχονται στην παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τον αριθμό τηλεφώνου και όχι για οποιονδήποτε άλλο τρόπο χρήσης του παρόντος ιστότοπου (π.χ. προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από cookies).


Δημοσιεύτηκε !

Back to top button