Κόσμος

Η Χάρις να κερδίσει τους μαύρους άνδρες ψηφοφόρους – Ο Τραμπ αυξάνει τη δημοτικότητά του

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την ημέρα των αμερικανικών εκλογών η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και οι Δημοκρατικοί συνεργάτες της έχουν ξεκινήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να ενισχύσουν την υποστήριξή της στους μαύρους άνδρες ψηφοφόρους.

Στόχος τους είναι να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη δημοτικότητα του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε αυτή την κατηγορία ψηφοφόρων.

Η Χάρις επισκέφθηκε επιχειρήσεις μαύρων στην Πενσιλβάνια και στο Μίσιγκαν για να συζητήσει το νέο της σχέδιο για μαύρους επιχειρηματίες. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την παροχή ενός εκατομμυρίου διαγραφόμενων δανείων για την ενίσχυση νέων επιχειρήσεων και τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Για την ακρίβεια, η εκστρατεία της Χάρις έχει επικεντρωθεί στην παρουσίαση μιας «ατζέντας ευκαιριών για μαύρους άνδρες», η οποία περιλαμβάνει τη ρύθμιση κρυπτονομισμάτων, την προώθηση της συμμετοχής Μαύρων ανδρών στην εκπαίδευση και την υποστήριξη για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Διαβάστε επίσης: Ο άσος στο μανίκι της Χάρις στην κρίσιμη πολιτεία της Τζόρτζια

H καμπάνια του Τραμπ απομακρύνει τις γυναίκες ψηφοφόρους

Τα αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι πολλές από αυτές τις προτάσεις δεν είναι νέες ή δεν στοχεύουν ειδικά αυτή την ομάδα, αφήνοντας αρκετούς μαύρους ψηφοφόρους ανικανοποίητους.

Ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο θρύλος του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον, με προτροπή της Χάρις, έχουν πρόσφατα ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ της Χάρις, καλώντας τους μαύρους άνδρες να την υποστηρίξουν.

Ωστόσο, η στρατηγική της Χάρις δεν έφερε έως τώρα καρπούς, αφού ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «επέκρινε» τους μαύρους άνδρες ψηφοφόρους λέγοντας ότι «είναι απρόθυμοι να υποστηρίξουν μια μαύρη γυναίκα για Πρόεδρο».

Ορισμένοι θεώρησαν τα σχόλια του Ομπάμα υποτιμητικά, ενώ το «Συμβούλιο μαύρων ανδρών υπέρ του Τραμπ» τα χαρακτήρισε «βαθιά προσβλητικά».

Αυτές οι δηλώσεις έχουν επικριθεί και από ορισμένα μέλη του κόμματος, τα οποία φοβούνται ότι «πιθανότατα θα μπορούσαν να απομακρύνουν περαιτέρω τους μαύρους άνδρες».

Υπάρχουν βέβαια και Δημοκρατικοί που πιστεύουν ότι οι παρατηρήσεις του Ομπάμα «ήταν καλοπροαίρετες», αλλά επισημαίνουν ότι «δεν ήταν ο πιο σωστός τρόπος για να αυξηθεί η συμμετοχή τους».

Παρά τις προσπάθειες της Χάρις, όμως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τραμπ έχει αυξήσει την υποστήριξή του μεταξύ των μαύρων ανδρών. Το μήνυμα της Χάρις δεν έχει ακόμα βρει βαθιά απήχηση σε πολλούς μαύρους άνδρες στις πολιτείες-κλειδιά και κυρίως στο Μίσιγκαν.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ενώ οι νεότερες μαύρες γυναίκες έχουν αυξήσει την υποστήριξή τους προς τη Χάρις, ενώ το ενδιαφέρον των μαύρων ανδρών παραμένει στάσιμο.

Για πολλούς, η επιλογή της Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών, δεν έχει αλλάξει την αντίληψή τους για το κόμμα και ορισμένοι σκέφτονται να απέχουν από τις εκλογές ή ακόμα και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Καθώς πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, το ερώτημα παραμένει εάν η Χάρις μπορεί να γεφυρώσει αποτελεσματικά το χάσμα και να κερδίσει μια κρίσιμη δημογραφική ομάδα, η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική σε πολιτείες-κλειδιά όπως το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και η Πενσιλβάνια.

Παρόλο που ορισμένοι ψηφοφόροι, παραμένουν αναποφάσιστοι, υπάρχει ακόμη περιθώριο για τη Χάρις να πείσει τους μαύρους άνδρες, εάν μπορέσει να αποδείξει ξεκάθαρα ότι οι προτάσεις της ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-16 08:47:00

Back to top button