Κόσμος

Η Χάρις δυσκολεύεται να κερδίσει την εργατική τάξη και οι Δημοκρατικοί ανησυχούν 

Κύκλοι των Δημοκρατικών ανησυχούν για την απήχηση της Αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις στην εργατική τάξη στις κρίσιμες πολιτείες και ιδιαίτερα στην πολιτεία – κλειδί του Μίσιγκαν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επικεντρώσει την προεκλογική του εκστρατεία στους συνδικαλιστές και στους λευκούς ψηφοφόρους χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τονίζοντας την αύξηση του κόστους, την πτώση της βιομηχανίας και την απειλή της Κίνας στην οικονομία των ΗΠΑ.

Υψηλόβαθμοι Δημοκρατικοί, όπως η Κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ, ζητούν μια πιο δυναμική προσέγγιση από τη Χάρις για την οικονομία και θέλουν να δουν περισσότερες επισκέψεις της στην πολιτεία.

Διαβάστε επίσης: Ανησυχίες στην καμπάνια της Χάρις παρά τη συγκέντρωση 1 δισ. δολαρίων – Η διαφήμιση δεν απέδωσε

H καμπάνια του Τραμπ απομακρύνει τις γυναίκες ψηφοφόρους

Οι Δημοκρατικοί του Μίσιγκαν παροτρύνουν την καμπάνια της Χάρις να προσεγγίσει πιο άμεσα τους εργαζόμενους στην αυτοκινητοβιομηχανία και τους εργαζόμενους χειρωνακτικών επαγγελμάτων, τονίζοντας το έργο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της βιομηχανίας και την ανέγερση νέων εργοστασίων. Υπάρχουν και κάποιοι βέβαια που θέλουν να δουν μια πιο λαϊκίστική ρητορική από τη Χάρις.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χάρις και ο Τραμπ είναι σχεδόν ισόπαλοι σε Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν.

Η νίκη σε αυτές τις πολιτείες, μαζί με τη 2η Εκλογική Περιφέρεια της Νεμπράσκα, αποτελεί εγγύηση για τη συγκέντρωση των 270 εκλεκτόρων, καθώς υστερεί στις δημοσκοπήσεις στις ανταγωνιστικές πολιτείες του Νότου.

Η Χάρις δεν έχει φτάσει στα επίπεδα υποστήριξης που είχε ο Πρόεδρος Μπάιντεν το 2020 από τους συνδικαλιστές. Παρά την υποστήριξη από σημαντικές ενώσεις, όπως η Ένωση Εργατών Αυτοκινήτων και η Ένωση Υπαλλήλων Υπηρεσιών, άλλες ενώσεις, όπως η Διεθνής Αδελφότητα Οδηγών και η Διεθνής Ένωση Πυροσβεστών, έχουν αρνηθεί να υποστηρίξουν οποιονδήποτε υποψήφιο.

Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν επικεντρώσει την κριτική τους στις προηγούμενες θέσεις της Χάρις σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα και την υδραυλική ρωγμάτωση (fracking), με τις θέσεις αυτές να έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους ψηφοφόρους του Μίσιγκαν και της Δυτικής Πενσιλβάνια.

Μάλιστα, ο σύμβουλος του Τραμπ, Κόρεϊ Λεβαντόφσκι, τη χαρακτήρισε ως «την πιο ριζοσπαστική και επικίνδυνη υποψήφια μεγάλου κόμματος στην ιστορία της χώρας μας».

Η καμπάνια της Χάρις αναφέρει ότι συνεχίζει να ταξιδεύει στις κρίσιμες πολιτείες και να δίνει έμφαση στην προσέγγιση της εργατικής τάξης μέσω διαφημίσεων και πολιτικών που αφορούν την ακρίβεια και τις τιμές των φαρμάκων. Η παρουσία της στο Μίσιγκαν έχει ενταθεί, με επισκέψεις σε πόλεις όπως το Φλιντ και το Ντιτρόιτ, στις οποίες απάντησε στις κατηγορίες του Τραμπ σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λέγοντας ότι «ποτέ δεν θα πει στους κατοίκους τι είδους αυτοκίνητο πρέπει να οδηγούν».

Οι Δημοκρατικοί του Μίσιγκαν επιθυμούν η Χάρις να περάσει περισσότερο χρόνο στην πολιτεία, καθώς έχει πραγματοποιήσει λίγες επισκέψεις. Με τις εκλογές να πλησιάζουν, οι υποστηρικτές της Χάρις προετοιμάζονται για μια πολύ σκληρή αναμέτρηση, παρόμοια με αυτές των προεδρικών εκλογών του 2016 και του 2020 και ενισχύσουν τη θέση της Χάρις στην εργατική τάξη.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 08:31:09

Back to top button