ΣΕΞ

Η σωστή συμπεριφορά των γονέων αποτελεί το καλύτερο μάθημα σεξουαλικής αγωγής στους εφήβους

Η σωστή συμπεριφορά των γονέων  αποτελεί το καλύτερο μάθημα σεξουαλικής αγωγής στους εφήβους. Οι γονείς δεν αρκεί ν’ απασχολούνται με «ποιον» τρόπο θα μιλήσουν στο παιδί τους για το σεξ. Το σπουδαιότερο  είναι το μάθημα της καλής συνεννόησης ανάμεσα στον πατέρα και στη μητέρα.

Η σεξουαλικότητα είναι ένα κομμάτι του εαυτού κάθε ανθρώπου πολύ σημαντικό. Ένα κομμάτι κοινό σε όλους. Μια πτυχή της προσωπικότητάς μας η οποία επηρεάζει όλους σχεδόν τους τομείς της ζωής μας.

Η σωστή συμπεριφορά των γονέων αποτελεί το καλύτερο μάθημα σεξουαλικής αγωγής στους εφήβους

Τι πρέπει να
προσέξουν οι γονείς για την ανάπτυξη της υγιής, σεξουαλικής ζωής του παιδιού
τους:

  • Οι καυγάδες ή οι απερίσκεπτες πράξεις τους, οι οποίες πέφτουν στην αντίληψη των παιδιών μπορεί να προκαλέσουν ένα σοκ στην εσωτερική τους ζωή.
  • Ένα γεγονός, φαινομενικά ασήμαντο, όπως η συνήθεια να προτιμούν ή να παραμελούν ένα παιδί από τους άλλους αδελφούς ή τις αδελφές του, μπορεί να βλάψει τη σεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού αυτού.
  • Ακόμη πιο πολύ, οι κακές κοινωνικές συνθήκες μπορούν να γίνουν η αιτία ενός λαθεμένου σεξουαλικού προσανατολισμού. Το πρόβλημα της κατοικίας περιορίζει τη ζωή μιας οικογένειας, που συχνά είναι πολυμελής, σ’ ένα χώρο εξαιρετικά στενό, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, η σεξουαλική πράξη να πέφτει στην αντίληψη των παιδιών.
  • Ακόμα το μεθύσι μπορεί να κάνει τον ένα από τους συζύγους να κακοποιήσει ένα μέλος της οικογένειας.

Αυτά είναι γεγονότα, που συχνά συντείνουν στο να μη σκέπτεται, σωστά ο έφηβος ως προς το πρόβλημα των σεξουαλικών σχέσεων.

Σεξουαλική αγωγή ή διαπαιδαγώγηση είναι η διαδικασία απόκτησης γνώσεων και διαμόρφωσης στάσεων και αντιλήψεων για το σεξ, τη σεξουαλική ταυτότητα, τις σχέσεις και την οικειότητα. Είναι, επίσης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων των νέων προκειμένου να μπορούν να κάνουν υγιείς και ενημερωμένες επιλογές για τη συμπεριφορά τους και να αισθάνονται γεμάτοι αυτοπεποίθηση και επαρκείς στο να συμπεριφέρονται με βάση αυτές τις επιλογές.




Πηγή

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button