Αθλητικά

Η συγκλονιστική ομιλία του Μπακασέτα πριν τον αγώνα στο Γουέμπλεϊ: «Να θυσιαστούμε για να τιμήσουμε τον Μπάλντοκ»

Η μεγαλειώδης νίκη της Εθνικής Ελλάδας, μέσα στο Γουέμπλεϊ επί της εθνικής Αγγλίας, ήταν ιστορική, ωστόσο αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς οι διεθνείς μας, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, τίμησαν την μνήμη του με τον πλέον ιδανικό τρόπο.

Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί η συγκλονιστική ομιλία του αρχηγού της ομάδας Τάσου Μπακασέτα, προς τους συμπάικτες του, πριν η Εθνική πατήσει στο χορτάρι του εμβληματικού αγγλικού γηπέδου: «Ξέρουμε πολύ καλά τι ομάδα είμαστε και τι έχουμε καταφέρει για να φτάσουμε εδώ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και θα πάμε να το δείξουμε από το πρώτο λεπτό. Ξέρουμε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, πολλοί από εμάς ξέρουμε τι σημαίνει ο Τζορτζ.

Ο Τζορτζ πάντα ήταν το παράδειγμα για την ομάδα, έδινε και την ψυχή του, έβαζε την ομάδα πάνω απ’ όλους και θυσίαζε ακόμη και τη σωματική του ακεραιότητα. Σήμερα μέσα στο παιχνίδι θα είναι το παράδειγμά μας. Ο καθένας από εμάς θα θυσιάζει τον εαυτό του για να τον τιμήσουμε, όπως του αξίζει. Να είμαστε όλοι έτοιμοι», είπε στην ομιλία του ο Τάσος Μπακασέτας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 09:45:03

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button