Κόσμος

Η Ρωσία έβαλε Ελλάδα και Κύπρο στη λίστα των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες» σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Εκτός από την Ελλάδα στην λίστα της Ρωσίας υπάρχει ακόμα και η Κύπρος σε σύνολο 47 χωρών. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εξαίρεση την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, καθώς και χώρες του ΝΑΤΟ, χωρίς φυσικά την Τουρκία.

Η Κύπρος, η Ελλάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα μέλη του λεγόμενου «δυτικού συνασπισμού», όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν, είναι στον  κατάλογο που δημοσίευσε η κυβέρνηση με την υπογραφή του Μιχαήλ Μισούστιν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης έρχεται ως συνέχεια του διατάγματος του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα θα παρέχει ανθρωπιστική υποστήριξη, αλλά και πολλές διευκολύνσεις για τη μετακίνηση και εγκατάστασή τους στη Ρωσία σε πολίτες των χωρών αυτών, οι οποίοι «συμμερίζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».

Το διάταγμα θεσπίζει μια απλοποιημένη διαδικασία για όσους «δεν αποδέχονται τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές στις χώρες τους, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αξίες», προκειμένου να εγκατασταθούν στη Ρωσία.

 

To άρθρο Η Ρωσία έβαλε Ελλάδα και Κύπρο στη λίστα των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 12:18:36

Back to top button