Ελλάδα

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας – Αγωνία για το… σούβλισμα

Αφού υποχώρησε και η αφρικανική σκόνη που ταλαιπώρησε τους πολίτες, πλέον ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στον καιρό που θα επικρατήσει κυρίως την Κυριακή του Πάσχα, καθώς όλοι αγωνιούν για το παραδοσιακό έθιμο της σούβλας.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μια πρώτη εικόνα για το τι να περιμένουμε, με τις καιρικές συνθήκες να παραμένουν άστατες, όχι όμως ικανές να χαλάσουν τις ετοιμασίες.

«Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που ενδέχεται να έχουμε καταιγίδες και μπόρες.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι: Ιόνιο, δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα, δυτική και κεντρική Στερεά, Μακεδονία, Θράκη» τόνισε ο μετεωρολόγος του OPEN.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια.
Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 18 με 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 27 Απριλίου

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων τις θερμές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου

Γενικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία στα βορειοανατολικά και αργότερα στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8
μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

Νεφώσεις στα βορειοανατολικά, στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-25 16:45:12

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button