Auto

Η ναυαρχίδα της Lynk & Co με τιμή στις 25.000 ευρώ!

Η νέα ναυαρχίδα της Lynk & Co, το Z10 EV, αποτελεί ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό όχημα που μοιράζεται τεχνολογία με τις Lotus, Zeekr και Volvo.

Αυτό το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό σεντάν υπόσχεται υψηλή τεχνολογία, εντυπωσιακή αυτονομία και αξιοσημείωτες επιδόσεις, ανταγωνιζόμενο την Tesla Model S σε μέγεθος και δυνατότητες.

Με μήκος 5.028 χιλιοστά, πλάτος 1.966 χιλιοστά και ύψος 1.468 χιλιοστά, το Z10 είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από την Tesla Model S.

Η βάση του είναι η Sustainable Experience Architecture (SEA) πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιείται και από άλλες μάρκες όπως Lotus, Smart, Zeekr και Volvo.

Η κατασκευή του αποτελείται κυρίως από χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμίνιο, προσφέροντας ανθεκτικότητα και ασφάλεια.

Το Z10 διαθέτει ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800 V που επιτρέπει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.



 Μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και να διανύσει πάνω από 800 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Σε μόλις 15 λεπτά φόρτισης, μπορεί να προστεθούν 573 χιλιόμετρα αυτονομίας, καθιστώντας το ιδανικό για μεγάλες αποστάσεις.

Η αισθητική του Z10 είναι εντυπωσιακή και υιοθετεί τη φιλοσοφία σχεδιασμού άλλων μοντέλων της Lynk & Co.

Οι προβολείς του θυμίζουν τα νύχια ενός αρπακτικού πτηνού, ενώ η χαμηλή οροφή προσδίδει μια κομψή και αεροδυναμική εμφάνιση, αν και μπορεί να επηρεάσει τον χώρο για το κεφάλι των πίσω επιβατών.



Στο εσωτερικό του Z10, οι επιβάτες θα βρουν μια 15.4-ιντσών οθόνη infotainment, μια λεπτή ψηφιακή οθόνη οργάνων και ένα head-up display.

Το εσωτερικό είναι μινιμαλιστικό με ελάχιστα κουμπιά ή διακόπτες, εκτός από αυτά στις πόρτες και στο τιμόνι δύο ακτίνων.

Όλες οι εκδόσεις του αυτοκινήτου χρησιμοποιούν ένα Nvidia Orin-X chip και διαθέτουν lidar, επιτρέποντας λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους και αστικές περιοχές, αν και τα συστήματα αυτά θα ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα.



Οι λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση του Z10 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά οι τιμές αναμένεται να ξεκινούν κοντά στις 25.000 ευρώ στην Κίνα.

Προφανώς η τιμή αυτή δεν θα ισχύει και στην Ευρώπη, αν και εφόσον η εταιρεία αποφασίσει να το φέρει και στα μέρη μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-15 18:00:38

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button