Σχέσεις

Η νέα τάση στο dating κάνει focus στην περίοδο πριν καν ξεκινήσει η σχέση

Η νέα τάση που σε βάζει στη διαδικασία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου πριν μπεις σε σχέση

Τα dating trends είναι αμέτρητα και όλο και σε κάποιο θα εντοπίσεις τον εαυτό σου. Έχουμε μιλήσει για το ghosting, το fleabagging, το negging αλλά και για τάσεις που σου δείχνουν πώς φέρεσαι, ανάλογα με την ταχύτητα που το πηγαίνεις.

Μία νέα τάση έρχεται να δώσει λίγη παραπάνω ουσία και σκοπό στο dating, αρκεί να είσαι στην ανάλογη φάση. Σύμφωνα με τη Laura Day, συγγραφέα και ομιλήτρια, το intuitive dating σε προετοιμάζει για τη σχέση που θέλεις, πριν καν ξεκινήσει. Αν το μεταφράσουμε ελεύθερα, μιλάμε για εμπιστοσύνη του ενστίκτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για την ικανότητα του να βρίσκεις τη σχέση που θέλεις, πριν καν μπει στη ζωή σου. Στην πραγματικότητα, σε βοηθά να καταλάβεις τι θέλεις από έναν σύντροφο και ποιες είναι οι προτεραιότητές σου.

Αυτή η τάση πηγαίνει κόντρα στο «θα σου έρθει όταν δεν το περιμένεις και δεν το ψάχνεις» και σε βάζει σε διαδικασία προετοιμασίας. Συμφωνούμε; Εξαρτάται από το τι πιστεύεις και αν σου αρέσει να προλαμβάνεις καταστάσεις, αντί να αφήνεσαι σε αυτές. Και σου εξηγεί πώς θα το πετύχεις.

Μάθε τον εαυτό σου

Μία συμβουλή που ισχύει για κάθε στιλ dating. Αν δεν έχεις καταλάβει σε τι φάση είσαι, τι αναζητάς από έναν σύντροφο και αν είσαι έτοιμη να δώσεις πράγματα, με τι κριτήριο θα επιλέξεις; Και είσαι δεν είσαι σε σχέση, είναι πάντα πολύ σημαντικό να ξέρεις πώς να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου.

Καλή σύντροφος (σε όλα)

Όταν μιλάμε για συντροφικότητα, δεν αναφερόμαστε απαραίτητα μόνο στις ερωτικές σχέσεις. Φροντίζεις τις φιλίες σου; Είναι καλός συνεργάτης με τους συναδέλφους σου; Περνάς ποιοτικό χρόνο με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωή σου; Ακούς πραγματικά όταν σου μιλούν; Δέχεσαι εποικοδομητική κριτική όταν κάνεις λάθος;

Να ξέρεις μέχρι πού μπορείς να δώσεις

Περνάμε όλη μας την ενήλικη ζωή σκεπτόμενοι τι χρειαζόμαστε από μία σχέση, τι παίρνουμε από κάθε σύντροφο και τι παραπάνω θα θέλαμε. Σκεφτόμαστε όμως τι δίνουμε εμείς και τι μας δυσκολεύει περισσότερο σε μία σχέση; Ισχύουν όλα αυτά που πιστεύεις για τον εαυτό σου; Μήπως αυτή η εικόνα είναι διαστρεβλωμένη και στην πραγματικότητα σε δυσκολεύει η έκφραση των συναισθημάτων ή το να προσφέρεις σε μία σχέση; Όταν δώσεις απαντήσεις, θα είσαι και περισσότερο έτοιμη για τη σχέση που θα ήθελες.


Δημοσιεύθηκε
2022-03-17 13:15:22

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button