Auto

Η νέα γενιά οδηγεί την ηλεκτροκίνηση

Μια έρευνα της ADAC δείχνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ πιο δημοφιλή στις νεότερες γενιές από ό,τι στις μεγαλύτερες.

Περίπου οι μισοί από τους νέους κάτω των 30 ετών σκέφτονται να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ το 29% δηλώνει ότι το επόμενο αυτοκίνητό τους τους θα είναι «σίγουρα ή μάλλον» ηλεκτρικό.

Συγκριτικά, το ποσοστό αυτό είναι μόνο 9% για τους οδηγούς ηλικίας 50 ετών και άνω.

Η αυτονομία του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ερωτηθέντες.

Το 38% των συμμετεχόντων στην έρευνα τονίζει ότι η μεγάλη αυτονομία είναι καθοριστική γι’ αυτούς όταν αγοράζουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ το 33% θεωρεί την τιμή αγοράς ως τον πιο σημαντικό παράγοντα.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι νέοι όχι μόνο είναι ανοιχτοί στην αγορά, αλλά και οδηγούν συχνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το 12% των ατόμων κάτω των 30 ετών οδηγούν τακτικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε σύγκριση με μόλις το 4% των ατόμων άνω των 50 ετών.

Τονίζεται επίσης η σημασία της ειδικής ασφαλιστικής κάλυψης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το 88% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πλήρως ολοκληρωμένη ασφάλιση είναι «πολύ σημαντική» ή «αρκετά σημαντική» κατά την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ειδικά η ακριβή μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου καθιστά λογικές πρόσθετες ασφαλιστικές παροχές, όπως η αποζημίωση της νέας τιμής σε περίπτωση βλάβης της μπαταρίας.

Συνολικά, η έρευνα δείχνει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεταξύ της νέας γενιάς και τη σημασία των κατάλληλων ασφαλιστικών λύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-16 22:00:07

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button