Auto

Η Μελόνι χαρακτηρίζει «αυτοκαταστροφή» την απόφαση για το 2035!

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε ότι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2035,  να τερματίσει την πώληση αυτοκινήτων που εκπέμπουν CO2, δείχνει μια «αυτοκαταστροφική» διάθεση, τόσο απέναντι στη βιομηχανία της γηραιάς ηπείρου, όσο και στα ίδια, τα περιβαλλοντολογικά ζητήματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική κυβέρνηση διατυπώνει τις αντιρρήσεις στην -ψηφισμένη από το 2023- απόφαση της ΕΕ, την ώρα που βρίσκεται σε ανοικτή κόντρα με τον όμιλο Stellantis, στον οποίο ανήκουν τα κορυφαία ονόματα της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Η απαγόρευση των αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες από το 2035, είναι ένα από τα πιο προφανή παραδείγματα αυτοκαταστροφικής προσέγγισης», είπε ο Μελόνι σε εκδήλωση στη Ρώμη στις 18 Σεπτεμβρίου. «Η συμβολή της βιομηχανίας στην πρόκληση της οικολογικής μετάβασης, δεν μπορεί σημαίνει διάλυση ολόκληρων τομέων», κατέληξε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Την περασμένη εβδομάδα και παρά το γεγονός ότι έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε Κινέζους επενδυτές, η Ιταλία, δια στόματος του υφυπουργού Εσωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, ήταν ξεκάθαρα αντίθετη στις πιέσεις για μείωση των δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Κίνα. Ενδεικτικό, του σκληρού και ενίοτε αντιφατικού διπλωματικού παιχνιδιού της Ρώμης…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 17:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button