Αθλητικά

«Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις» γράφει η Telegraph

Δημοσίευμα – βόμβα από την Telegraph για τη Μάντσετσερ Σίτι, που βρίσκεται στο εδώλιο, κατηγορούμενη για πολλαπλές οικονομικές παραβάσεις.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται για 115 παραβάσεις κανονισμών της αγγλικής λίγκας σχετικά με τα οικονομικά της και τη Δευτέρα (16.09.2024) ξεκίνησε η δίκη της, ενώπιον μιας ανεξάρτητης επιτροπής, την οποία ο Τύπος στην Αγγλία χαρακτηρίζει “δίκη του αιώνα”.

Η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να έχει εμφανίσει αυξημένα λογιστικά έσοδα μέσω της Etihad Airways, που ελέγχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και το City Football Group.

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Premier League και η ομοσπονδία της χώρας προέρχονται από μια πενταετή έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2018 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023.

Η ετυμηγορία αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2025, καθώς η Σίτι έχει το δικαίωμα της έφεσης, αν καταδικαστεί πρωτόδικα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η επιτροπή μπορεί να επιβάλλει ποινές, ακόμη και την αφαίρεση βαθμών ή την απαγόρευση μετεγγραφών. Η Telegraph όμως ρίχνει μια “βόμβα”. Όπως τονίζεται, εάν οι “πολίτες” κριθούν ένοχοι για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, τότε δεν θα αποκλειστούν μόνο από την Premier League, αλλά από όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν. Δηλαδή FA Cup, Carabao Cup, Champions League και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων!

Οι παραβάσεις για τις οποίες κατηγορείται η Σίτι είναι οι εξής:

-54 περιπτώσεις παράλειψης παροχής επικαιροποιημένων οικονομικών πληροφοριών από το 2009-10 έως το 2017-18.

-14 περιπτώσεις παράλειψης υποβολής στοιχείων οικονομικών εκθέσεων για τις αποζημιώσεις παικτών και προπονητών από το 2009-10 έως το 2017-18.

-5 περιπτώσεις μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς της UEFA, συμπεριλαμβανομένων των κανονισμών της UEFA για τους συλλόγους και την αδειοδότηση και τους κανονισμούς της UEFA για το Financial Fair Play.

-7 περιπτώσεις παραβίασης των κανονισμών κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League (PSR) από τη σεζόν 2015-16 έως και τη σεζόν 2017-18.

-35 περιπτώσεις άρνησης συνεργασίας με τις έρευνες της Premier League από τον Δεκέμβριο του 2018 έως σήμερα.

To άρθρο «Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις» γράφει η Telegraph δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 15:25:30

Back to top button