Auto

Η θρυλική Lamborghini Countach γίνεται… 1.506 κομμάτια

Η Lamborghini Countach έχει μπει πλέον στο πάνθεον των σημαντικότερων αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν ποτέ. Το μοντέλο βγήκε πρώτη φορά στην κυκλοφορία το 1974 και αμέσως έκλεψε την παράσταση με τον ριζοσπαστικό σχεδιασμό του, τις εκρηκτικές επιδόσεις και εξωτικά στοιχεία όπως οι προς τα πάνω ανοιγόμενες πόρτες.

Πλέον η Countach είναι απλά ένα όνειρο καθώς έχουν μείνει λίγες και όσες υπάρχουν είναι αδιανόητα ακριβές να τις αποκτήσει κάποιος. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα πουλήθηκε η Countach που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Wolf of Wall Street με τον οσκαρικό Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην τιμή του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.



Ευτυχώς για τους κοινούς θνητούς υπάρχει η LEGO. Η γνωστή εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών με τουβλάκια αποφάσισε να δημιουργήσει μια ρεπλίκα της Lamborghini Countach LP500 Quattrovalvone. Η συγκεκριμένη έκδοση παρουσιάστηκε το 1985 με έναν καινούριο V12 κινητήρα απόδοσης 450 ίππων και 500 Nm ροπής. Μάλιστα μόλις 610 αντίτυπα παράχθηκαν από την QV.



Το μοντέλο της LEGO λοιπόν αντιγράφει εκείνο το αυτοκίνητο. Με 1.506 κομμάτια μπορεί ο καθένας να κατασκευάσει την Cοuntach η οποία θα έχει μήκος 16,5 εκατοστά και ύψος 9 εκατοστά. Το παιχνίδι περιλαμβάνει λειτουργικό σύστημα διεύθυνσης (τιμόνι), λειτουργικό καπό και πορτμπαγκάζ και φυσικά τον V12 κινητήρα.



Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι οι λειτουργικές ανοιγόμενες προς τα πάνω πόρτες – σήμα κατατεθέν του αυτοκινήτου. Το LEGO Lamborghini Countach LP500 QV θα είναι διαθέσιμο από την 1η Ιουλίου.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-15 22:00:57

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button