Auto

Η θρυλική «Χριστίνα» του Ωνάση πωλείται!

Αυτό  το μοναδικό στο είδος του πλοίο ήταν διαθέσιμο για ιδιωτική ναύλωση, μετά την επισκευή του 2022. Τώρα βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας, περιμένοντας έναν νέο ιδιοκτήτη, που ενθουσιάζεται από την ιδέα να είναι «συνοδός της ιστορίας» και καταλαβαίνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεχωρίσεις δεν είναι πάντα να αποκτήσεις το πιο καινούργιο και μεγαλύτερο σκάφος, αλλά το πιο μοναδικό. Η ζητούμενη τιμή για αυτό το κλασικό γιοτ είναι 90.000.000 ευρώ!

Ναι, σωστά το μυαλό σας πάει στη διάσημη θαλαμηγό του Αριστοτέλης Ωνάση, τη «θρυλική Χριστίνα Ω», ελληνιστί! Τα κλασικά σκάφη μπορεί να μην ταιριάζουν με τα σύγχρονά τους ανάλογα με την ταχύτητα και τις ψηφιακές ανέσεις, αλλά είναι σίγουρα ζωντανά έργα τέχνης και πολύτιμα κομμάτια της βιομηχανίας των γιοτ.



Η Christina O, ένα εμβληματικό superyacht που κατασκευάστηκε το 1943, είναι ένα τέτοιο ανεκτίμητο κομμάτι της ιστορίας που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και τώρα έχει μπει στην ανοιχτή αγορά για πρώτη φορά με τη Morley Yachts.

Πραγματικός βετεράνος της λαμπερής σκηνής των σούπερ γιοτ του 20ου αιώνα, αυτό το μηχανοκίνητο σκάφος μήκους 99 μέτρων κουβαλά ένα μοναδικό ιστορικό παρελθόν. Κάποτε ανήκε στον Έλληνα δισεκατομμυριούχο Αριστοτέλη Ωνάση και πιθανότατα έχει φιλοξενήσει περισσότερες προσωπικότητες με επιρροή, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων του Χόλυγουντ, αρχηγών κρατών και βασιλιάδων, από οποιοδήποτε άλλο πλοίο.



Ο Έλληνας εφοπλιστής, αγόρασε την ανθυποβρυχιακή φρεγάτα του Καναδικού Βασιλικού Ναυτικού το 1954 και ξόδεψε στη συνέχεια τέσσερα εκατομμύρια δολάρια για να τη μεταμορφώσει σε ένα πολυτελές superyacht στο ναυπηγείο HDW στο Κίελο.

Με μια ναυτική αρχιτεκτονική που γράφτηκε αρχικά από τον Caesar Pinnau και τον Κώστα Καραμπέλα και ένα εσωτερικό σχεδιασμένο από τον Απόστολο Μολινδρή, η Christina O έχει υποστεί διάφορες ανακαινίσεις κατά τη διάρκεια της ζωής της. Η πιο πρόσφατη ήταν το 2022, υπό την επίβλεψη ενός fund Ιρλανδών επιχειρηματιών που ίδρυσε ο αείμνηστος Ivor Fitzpatrick.



Μερικά από τα πιο εξαιρετικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν μια επιχρυσωμένη σπειροειδή σκάλα που οδηγεί σε ένα υπέροχο πιάνο lounge και μπαρ που στεγάζει το πιάνο Steinway που χρησιμοποιούσαν ο Φρανκ Σινάτρα και η Μαρία Κάλλας κατά την επίσκεψή του, η πισίνα με θαλασσινό μωσαϊκό του Μινώταυρου που μπορεί να μετατραπεί σε πίστα χορού. , την αίθουσα συναυλιών και το περίφημο Ari’s Bar με σκαμπό μπαρ με επένδυση από βάλανο φαλαινών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-01 21:30:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button